Ny app hittar lediga p-platser och varnar för p-vakter
Hem APPAR Ny app hittar lediga p-platser och varnar för p-vakter

Ny app hittar lediga p-platser och varnar för p-vakter

Publicerat av: Redaktionen

Nu blir det lättare för alla stockholmare att hitta en p-plats.

Med Parkspys nya gratis-app kan alla som besöker eller bor i stan hitta lediga p-platser snabbare än tidigare.

Dessutom kan appen informera om det finns parkeringsvakter i närheten av där du har parkerat.

Ny app hittar lediga p-platser och varnar för p-vakter

Informationen kommer från appens användare som tillsammans bildar en community där alla bidrar med tips om lediga p-platser och om det finns p-vakter i närheten. För att öka engagemanget bland de som använder appen vinner de bästa fina priser.

Tjänsten lanseras nu i Stockholm med fokus på Vasastan till en början. Den kommer sedan successivt att rullas ut i storstäder runt om i Sverige. Appen är gratis och finns både för Iphone- och Android-telefoner.

– Det är många bilister som varje dag åker varv efter varv runt kvarteren i stan för att hitta lediga p-platser. Inte nog med att det tar lång tid och är frustrerande så är det skadligt för miljön genom den extra trafik det innebär. Med den nya Parkspy- appen vill vi råda bot på det och göra det enklare, smidigare och snabbare att hitta lediga parkeringsplatser. Dessutom kan alla som promenerar omkring på gatorna tipsa om lediga platser och få möjlighet att vinna fina priser, säger Emil Nygren, vd för Parkspy.

Minskar p-kaoset

Emil har själv jobbat extra som parkeringsvakt samtidigt som sina studier på KTH och har på nära håll sett de stora problemen med parkeringssituationen i Stockholm. Förutom att underlätta för bilister att lättare hitta parkering är målet med Parkspy att minska avgaserna, vägslitaget, bullernivån och trängseln på gatorna i Stockholm och senare i andra storstäder runt om i världen.

Minskad risk för p-böter

Förutom att tipsa och få tips om lediga p-platser kan appens användare informera om var det finns p-vakter någonstans. Då får bilister som parkerat i närheten en push-notis i mobilen med en påminnelse att betala sin parkeringsavgift.

  • En av de vanligaste orsakerna till att bilisterna får böter är att de har glömt att betala eller förlänga sin aktuella parkering. Tack vare påminnelser från appen hoppas vi kunna minska antalet ”onödiga” p-böter, säger Emil Nygren, vd för
Användarna hjälper varandra

Parkspy är en community-baserad tjänst, likt Googles populära navigationsapp Waze. Till skillnad från Waze, där användarna hjälper varandra kring problem i trafiken, hjälper användarna i Parkspy varandra med utmaningarna kring att hitta parkeringsplatser.

  • Vi är först ut med en community-baserad parkeringstjänst och är övertygade om att vår nya app kan vara till stor nytta för alla som letar parkering. Att hjälpa varandra ligger i tiden vilket de omtyckta tjänsterna Tripadvisor, Reddit och olika Facebook-grupper är bra exempel på. Nu är det hög tid att vi börjar hjälpa varandra att hitta parkeringsplatser också, säger Emil Nygren, vd för Parkspy.
Chans till fina priser

För att ytterligare motivera användarna att tipsa varandra om lediga p-platser finns ett inbyggt poängssystem i Parkspy-appen. I det finns det möjlighet att vinna fina priser både varje vecka och ett större pris varje månad. Till exempel kommer han eller hon som vinner poängligan under den första månaden att vinna ett presentkort värt 5 000 kronor hos Ticket att resa för.

 

Relaterade Artiklar