Skrapbiljett lanseras – ska locka fler unga till årets livekonserter
Hem EVENT “The Shuffle Ticket” lanseras – ska locka fler unga till årets livekonserter

“The Shuffle Ticket” lanseras – ska locka fler unga till årets livekonserter

Publicerat av: Redaktionen

De ledande konsertarrangörerna Live Nation och Luger firar in det nya musikåret genom att tillsammans släppa en helt ny och tillfällig typ av biljett – där du i förväg inte vet vilken konsert du kommer att gå på.

The Shuffle Ticket” är en skrapbiljett som ger en slumpad konsertupplevelse för två, i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Första biljettsläppet är den 25 januari.

– Den oväntade konsertupplevelsen kan vara den bästa. Med “The Shuffle Ticket” vill vi ge fler unga vuxna möjligheten att upptäcka ny musik på ett spännande sätt, säger Christa Murley, projektledare på konsertarrangören Luger.

Arenakonsert med Coldplay eller Bruce Springsteen, klubbgig med The Chats eller festivalen Lollapalooza Stockholm? Live Nations och Lugers gemensamma biljettsatsning ”The Shuffle Ticket” låter dig skrapa fram en av över 100 slumpmässiga konsertupplevelser.

Under pandemin tvingades många avstå liveupplevelser. För att påminna om den magi som skapas i mötet mellan artist och fans, lyfta alla typer av livekonserter och engagera en ung målgrupp som kanske ännu inte har varit med om sin första liveupplevelse har The Shuffle Ticket skapats.

– Att slå på shuffle-funktionen på en spellista är ett bra sätt att upptäcka nya favoriter. Nu har vi översatt den funktionen till en slumpad konsertbiljett. Vi vet att den oväntade live-upplevelsen redan uppskattas av våra festivalbesökare. Vi hoppas att “The Shuffle Ticket” leder till att många unga hittar nya favoritartister under 2023, säger Emilie Olsson Lignell, projektledare och kampanjansvarig på Live Nation.

Stora akter som The Weeknd, Gyllene Tider och First Aid Kit samsas med artister som Louis Tomlinson och Maja Francis. Dessutom finns festivalbiljetter till Way Out West, Lollapalooza Stockholm, Summerburst och Melodifestivalsturnén i potten.

– Under 2022 ökade biljettförsäljningen igen efter två års negativ trend på grund av pandemin. Det finns en enorm längtan efter livemusik ute i landet, och med vår nya tillfälliga biljett vill vi uppmuntra unga människor att ta del av en helt ny och oväntad musikupplevelse, säger Mattias Behrer, vd på Live Nation Sverige.

Skrapbiljett lanseras – ska locka fler unga till årets livekonserterKonsertbiljetten kostar 300 kr och gäller för två personer. Biljetterna är fördelade i Stockholm, Göteborg och Malmö och första biljettsläppet är den 25 januari, klockan 09.00 och gäller för konserter och festivaler mellan februari och september 2023. Biljetter går att köpa via ShuffleTicket.se. Antalet biljetter är begränsat.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar