Teknikmagasinet får ny industriell ägare och accelererar satsningen på begagnade mobiltelefoner
Hem E-HANDEL Teknikmagasinet SWE AB får ny industriell ägare och accelererar satsningen på begagnade mobiltelefoner

Teknikmagasinet SWE AB får ny industriell ägare och accelererar satsningen på begagnade mobiltelefoner

Publicerat av: Redaktionen

Teknikmagasinet SWE AB får en ny ägare villkorat av att Matera Retail Group AB vid en extra bolagsstämma den 1 april godkänner försäljningen av 100% av aktierna i Teknikmagasinet till det norska återbruks- och mobilföretaget Release AS.

Teknikmagasinet har totalt 65 butiker i Norge och Sverige och kommer utöver sin redan omfattande mobilreparationsverksamhet att göra en stor satsning på försäljning av begagnade mobiltelefoner.

Teknikmagasinets vd Ulrika Göransson blir en del av Releasekoncernens utökade ledningsgrupp.

-Vi har genomfört betydande omstruktureringar och kostnadsbesparingar under pandemiåren och är redo för ett nytt skede i Teknikmagasinets 33-åriga historia, säger vd Ulrika Göransson som kommer att fortsätta leda verksamheten efter förvärvet från Release.

-Vi har redan påbörjat en större omställning av vårt kunderbjudande med ett tydligare fokus på tekniska livsstilsprodukter och reparationer. Nu ser vi fram emot att få en industriell ägare med stora ambitioner och en framtidsriktad vision med fokus på hållbarhet, som kan hjälpa oss att accelerera denna omställning.

Teknikmagasinet får ny industriell ägare och accelererar satsningen på begagnade mobiltelefoner

-Att förlänga livslängden på mobiltelefoner är en stor möjlighet för både samhälle och konsumenter. Releases vision är att göra begagnat till förstahandsvalet. Teknikmagasinet reparerar redan mobiltelefoner i alla sina butiker och med Release AS som ägare kommer vi att kunna kombinera denna verksamhet med ett stort utbud av begagnade mobiltelefoner, avslutar Göransson.

-Vi kommer att ge Teknikmagasinet en grönare profil under 2022 och framåt, säger Release vd Øistein Eriksen.

-Vi kommer att fortsätta erbjuda mobilreparationer i butiker med god tillgänglighet och långa öppettider. Dessutom kommer Release att förse Teknikmagasinet med ett brett utbud av begagnade mobiltelefoner och vi erbjuder även egna mobilabonnemang med låga priser och bra kundservice. Vi är ensamma om denna kombination och helhetspaketet, framhåller Eriksen som tillägger att återanvändning och hållbarhet kommer att vara kärnan i Teknikmagasinet i framtiden.

-E-handeln och de fysiska butikerna kompletterar varandra i vår huvudmarknad som är konsumenter. En digital närvaro är en viktig del i vår relation med kunderna, framhåller Eriksen, men vi kommer inte undan att majoriteten av kunderna köper en mobiltelefon i en fysisk butik och att de föredrar service här och nu istället för att skicka sin mobil till en verkstad. Det här är ett handlingsmönster som vi tror kommer att fortsätta under överskådlig framtid. Vi ska bygga en betydande och lönsam affär inom begagnat, baserat på urval, garanti och service – och inte minst möjligheten att se och känna på den begagnade produkten innan köp, avslutar Eriksen.

Release största aktieägare är familjen Gleditsch och Einar Abrahamsen, med en tydlig koppling till färgtillverkaren Jotun, Ole Jørgen Smedsrud (Russe-Service), Øistein Eriksen (VD Release AS) och Christopher Isaksen (CFO Release AS). I samband med förvärvet av Teknikmagasinet genomför Releasekoncernen en nyemission.

Relaterade Artiklar