Svenskarna negativa till retuscherade bilder men	redigerar	gärna själva
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Svenskarna negativa till retuscherade bilder men redigerar gärna själva

Svenskarna negativa till retuscherade bilder men redigerar gärna själva

Publicerat av: Redaktionen

Varje dag delas en enorm mängd bilder i sociala medier och att lägga på ett filter eller justera detaljer som ljus och kontrast har blivit allt vanligare.

Svenskarna negativa till retuscherade bilder men	redigerar	gärna själva 2En stor del av svenskarna redigerar sina bilder innan de delar dem på sociala medier. Vanligast är det bland boende i Västmanland. Samtidigt har majoriteten en negativ syn på retuscherade bilder i media. Det visar Huaweis senaste undersökning.

Huawei släppte nyligen flaggskeppstelefonen P20 Pro med världens första trippelkamera från Leica. Telefonen besitter flera AI-baserade egenskaper som gör det möjligt för vem som helst att ta professionella bilder utan filter. I samband med lanseringen har GfK Norm på uppdrag av Huawei undersökt vad svenskarna tycker om retuscherade bilder i reklam och sociala medier.

Undersökningen visar att många svenskar väljer att redigera sina bilder och att det finns stora skillnader runt om i landet. Vanligast är det i Västmanland, Stockholm och Blekinge. I Jämtland är det dock minst vanligt att fixa sina bilder med redigeringsfunktioner innan de publiceras på sociala medier.

Trots att många väljer att redigera sina egna bilder uppger hela 59 procent att de har en negativ syn på retuscherade bilder i reklam och modemagasin.

En av tre tycker att de skapar osunda skönhetsideal. Det finns dock en vilja bland svenskarna att publicera fler oretuscherade bilder i sina egna sociala medier. Framförallt för att bidra till ett naturligare skönhetsideal.

– När vi utvecklade vår senaste telefon Huawei P20 Pro ville vi göra det möjligt för vem som helst att ta snygga bilder. Med trippelkameran från Leica och AI-funktioner som ställer in inställningarna utifrån motiv kan även en amatör ta proffsiga bilder med telefonen. Bilderna blir så bra att varken filter eller övrig redigering behövs, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei Technologies i Sverige.

Så redigerar svenskarna sina bilder Undersökningen visar också att det vanligaste sättet att retuschera bilder på är att beskära dem. Men att justera ljusstyrka, kontrast och lägga på filter är också vanligt. Bland unga i ålder 16 till 29 år är filter den vanligaste redigeringen, hela 36 procent i åldersgruppen uppger detta.

Topplista: Här är det vanligast att redigera bilder i Sverige

  1. Västmanlands län
  2. Blekinge län
  3. Stockholms län
  4. Kronobergs län
  5. Värmlands län

Topplista: Så retuscherar svenskarna sina bilder

  1. Beskär
  2. Justerar ljusstyrka
  3. Justerar kontrast
  4. Med filter
  5. Justerar färger

Relaterade Artiklar