Svenska landslaget i e-sport stöttas av Telia inför VM
Hem GAMINGE-SPORT Svenska landslaget i e-sport stöttas av Telia

Svenska landslaget i e-sport stöttas av Telia

Publicerat av: Redaktionen

Telia fortsätter att stötta den svenska framgången i e-sport, i somras som officiell partner till e-sportförbundet SESF och nu även för det svenska landslaget som de presenterade idag.

Jakten på VM-guldet startar med europakval och under hösten kommer Telia TV Studio skapa underhållande intervjuer och reportage som kommer att sändas i TV4 Play.

Idag presenterades den svenska laguppställningen där några av landets främsta spelare har handplockats för att representera Sverige i jakten på guld i årets VM i e-sport i november, som med över 85 registrerade landslag beräknas bli den största turneringen hittills. Världsmästerskapet avgörs i grenarna Dota2, CS:GO, PES och Tekken 7 och bland landslagsledarna som stöttar det nya laget syns spelprofilerna Jonathan ”Loda” Berg från The Alliance, Tommy ”Potti” Ingemarsson och Fredrik ”JAEGARN” Kempf från Area Academy.

Svenska landslaget i e-sport stöttas av Telia inför VM

Landslagsledarna t.v Jonathan ”Loda” Berg från The Alliance, Fredrik ”JAEGARN” Kempf från Area Academy och Tommy ”Potti” Ingemarsson.

– Det är riktigt kul att än en gång stötta landslaget och våra främsta spelare. Som många vet var vi tidigt med och lade grunden för e-sport med snabb och stabil uppkoppling, vi har även fortsatt utveckla nya tjänster och produkter för en bättre spelupplevelse, som Cloud gaming, olika turneringar och den nordiska satsningen Telia esports series. Tillsammans med vår partner SESF vill vi nu ge landslaget ännu bättre möjligheter på den internationella spelplanen, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär.

Resan till VM startar direkt med europeiska kval där utvalda matcher streamas live på Twitch. Dessutom kommer Telia skapa underhållande innehåll runt landslaget som kommer att sändas i TV4 Plays produktion under hösten.

Landslaget samlas för startskottet i Göteborg den 29 september och det blir även bootcamp i Stockholm. Själva VM går av stapeln den 14 november.

– Vi vet att upplevelsen är helt central för våra tittare och alla som vill följa kampen om guldet. Därför kommer vi även att producera innehåll direkt från Telias TV studio, något som är helt nytt i vår satsning för att främja svensk e-sport. Jag ser fram emot att följa spelarna hela vägen fram till VM, säger Henrik Lönnevi.

Relaterade Artiklar