Rekordintresse för Huawei Mate20 Pro i Sverige
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Rekordintresse för Huawei Mate20 Pro i Sverige

Rekordintresse för Huawei Mate20 Pro i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Den 5 november är det premiär för Huawei Mate20 Pro på den svenska marknaden.

Rekordintresse för Huawei Mate20 Pro i Sverige 2Då kommer den att finnas tillgänglig i olika butiker i Sverige och hos alla telekomoperatörer. Men redan nu är intresset stort.  Aldrig tidigare har så många förhandsbokat en mobil från Huawei och antalet bokningar är redan högre än Huawei P20 Pro som lanserades tidigare I år.

– Det är fantastiskt att vår nya mobiltelefon har fått ett sådant positivt mottagande. Nya Huawei Mate 20 Pro, vårt nya flaggskepp, har marknadens mest kraftfulla och sofistikerade processorteknik och höjer nu nivån för hur smartphones kommer bli bedömda framöver. Jag är övertygad om att alla som får möjlighet att köpa och använda den kommer att uppskatta kapaciteten, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Huawei Mate20 Pro är utrustad med en 40MP huvudkamera, en 20MP ultravidvinkelkamera och en 8MP teleobjektivkamera. Tillsammans stödjer de tre linserna ett brett spektrum av brännvidd (motsvarande prestanda för en 16-270mm zoomlins), vilket gör att de kan efterlikna bilder tagna med en proffskamera. Huawei Mate20 Pro är dessutom utrustad med en Leica ultravidvinkellins. Den nya Leica ultravidvinkellinsen har en brännvidd som motsvarar ett 16mm full-kamera-objektiv, vilket ger bilderna den signifikanta konstverkningsförvrängningen av ett vidvinkelobjektiv. Den nya linsen stödjer även makro-fotografering, vilket ger skarpa bilder av objekt som placeras så nära som 2,5 cm från linsen.

Huawei Mate20 Pro stöder 3D ansiktsigenkänning och är även utrustad med en fingeravtrycksensor integrerad i skärmen.

Huawei Mate20 Pro har även ett AI Portrait Color-videoläge. Med hjälp av AI kan HUAWEI Mate20 Pro isolera mänskliga föremål och desaturera färgerna runt dem för att dramatiskt markera personen. AI Spotlight Reel identifierar klipp med ett gemensamt tema och genererar automatiskt ett 10 sekunders montage, som helt och hållet är av höjdpunkter.

Utöver förstklassig prestanda har enheten även stora förbättringar i batteritid. Huawei Mate20 Pro är försedd med ett mycket kraftfullt batteri och stödjer Huawei SuperCharge, som kan ladda batteriet upp till 70 procent på 30 minuter. Utöver detta så stödjer nya Mate 20 Pro Huawei Wireless Quick Charge (Qi), marknadens snabbaste trådlösa laddning, samt Wireless Reverse Charging som gör det möjligt för användaren att använda enheten som en powerbank till enheter som stödjer trådlös Qi laddning.

Pris och tillgänglighet

Huawei Mate20 Pro finns i butik från den 5 november. Telefonen kommer i färgerna Svart, Midnight Blue och Twilight. Rekommenderat butikspris är 9 990 SEK inklusive moms.

Relaterade Artiklar