PUBG och massiv e-sportfest med Taurus på Lanbit 10-13 maj
Hem GAMINGE-SPORT PUBG och massiv e-sportfest med Taurus på Lanbit 10-13 maj

PUBG och massiv e-sportfest med Taurus på Lanbit 10-13 maj

Publicerat av: Redaktionen

Den 10-13 maj välkomnar Lanbit, Västsveriges största LAN, återigen spel- och teknikentusiaster till Kungsbacka för e-sport, tävlingar och roliga aktiviteter.

PUBG och massiv e-sportfest med Taurus på Lanbit 10-13 maj 1

Gaming och fest på Lanbit Light i november 2017.

Årets stora nyhet är en turnering i det omåttligt populära PlayerUnknown’s Battlegrounds, PUBG.

För femte året i rad är Inet huvudsponsor och lånar i år ut 42 Taurusdatorer.

– Lanbit bjuder alltid på grymma aktiviteter och företräder e-sporten på ett föredömligt sätt, med en trygg och positiv stämning. I år har de turneringar i PUBG vilket är ett riktigt styrkebesked, säger Johan Wahlberg, marknads- och försäljningschef på Inet.

Sedan starten 2012 har Lanbit arbetat med målet att bli ett mer och mer attraktivt e-sportevent. Årets evenemang har över 500 deltagare och står värd för en turnering i ett av 2018s mest omtalade spel, PUBG, något som kräver särskilt godkännande och avtal med spelets utvecklare.

– I vår värld är det en riktig triumf! Vi tror att detta kommer bli vårt bästa evenemang hittills, med alla de hetaste spelen och en samlad prispott på över 67 000 kr kan vi locka riktigt skickliga spelare, säger Marcus Lärjedal, arrangör och marknadsförare på Lanbit.

Förutom PUBG blir det turneringar i CS:GO, Hearthstone, Overwatch och Rocket League.

Alla finaler spelas på Inets Taurusdatorer på stora scenen, samt Taurus gamingstolar för att ge de tävlande lika bekväma förutsättningar.

Lanbit arbetar för att få fler intresserade av gaming och teknik. Tillsammans med Inet erbjuder de därför möjligheten att hyra Taurusdatorer med alla tillbehör till en mindre kostnad.

– Nu kan nyfikna känna på gemenskapen och hur det är att vara på LAN. Vi är riktigt glada över att få samarbeta med en engagerad datoråterförsäljare som Inet, det höjer evenemanget och gör det möjligt att välkomna fler att ta del av allt det roliga, säger Marcus Lärjedal.

Relaterade Artiklar