Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Nya Huawei Wifi Q2 Pro maxar hemmets nätverk

Nya Huawei Wifi Q2 Pro maxar hemmets nätverk

Publicerat av: Redaktionen

Huawei Wifi Q2 Pro är det nya, uppgraderade, mesh-systemet från Huawei som ska sätta fart på hemmets nätverk. Genom smart teknik och innovativ turbofunktion kan systemet teoretiskt nå anslutningshastigheter på upp till 1 867 Mbps. Nya Huawei Wifi Q2 Pro utmärker sig för sin förmåga att hantera väldigt höga hastigheter och för att se till att hemmets alla skrymslen och vrår har maximal internettäckning.

Huawei lanserar nu nya generationen av sitt mesh-system för hemmet, Huawei Wifi Q2 Pro. Systemet har ett Gigahome 5630 PLC chip (elnätskommunikation) med en innovativ turbofunktion. Det nya systemet har uppdaterats för att ännu bättre kunna hantera höga datahastigheter och låg latens samtidigt som det är förberett för nya nätverkstekniker såsom snabbare fiberbaserat bredband.

Nya Huawei Wifi Q2 Pro maxar hemmets nätverk 3Huawei Wifi Q2 Pro kan installeras i rum som vanligtvis har svag signal och ge full täckning i hela bostaden, och även då bostaden är stor och består av många olika rum och en mängd mindre utrymmen. Kombinationen av en automatisk tilldelning av frekvensband, sömlös roaming och en automatisk optimering av kanalerna gör att systemet ger en smart trådlös nätverksupplevelse i bostadens varje skrymsle.

Marknadens ökning av riktigt snabba bredband kombinerat med ett ökat antal smarta enheter i varje hem ökar trafiken och därmed trycket på nätverken. Huaweis nya mesh-system är speciellt förberett för att lösa störningar som kan uppstå vid stor dataöverföring och kan med sin teknik avsevärt förbättra kvaliteten i kommunikationen mellan huvudroutern och noderna. Jämfört med sin föregångare så har det nya systemet signifikant bättre hastigheter och klart lägre grad av fördröjningar (latens). Huawei Wifi Q2 Pro har en 50 till 120 procents förbättring gällande nätverksprestanda.

Huawei Wifi Q2 Pro Pro 3 Pack Hybrid-versionen använder sig av en hybrid av olika nätverkstekniker, 5 GHz och elnätskommunikation (PLC). Teoretiskt kan systemet nå anslutningshastigheter på upp till 1 867 Mbps. Det gör systemet idealiskt för hem med snabb bredbandsanslutning. PLC-tekniken presterar bäst i en enfas-miljö med pålitlig jordning.

Huaweis nya mesh-system ärver i övrigt många funktioner från sin föregångare. Systemet är enkelt att installera med sin plug-and-play och upp till femton noder kan användas för varje huvudrouter. Det innebär att i princip varje hörn i ett hem kan ha full internettäckning.

Kombinationen av en automatisk tilldelning av frekvensband, sömlös roaming och en automatisk optimering av kanalerna gör att systemet ger en smart trådlös nätverksupplevelse i en bostads varje vrå. Systemet har automatisk växling mellan frekvensbanden, sömlös roaming som automatiskt kopplar hemmets alla enheter till det frekvensband som har starkast signal.

Nya Huawei Wifi Q2 Pro stödjer nästa generations nätverksprotokoll, IPv6. Jämfört med IPv4 så har det nya protokollet i princip en oändlig mängd adresser att tillgå. IPv4 har med sin 32-bitars adresslängd drygt 4 miljarder möjliga adresser medan IPv6 med 128-bitars adresslängd kan tillfredsställa världens behov i, i stort sett, all evighet. Krypteringsmöjligheterna med IPv6 är också långt mycket bättre, vilket borgar för högsta möjliga säkerhet både i routern och i de uppkopplade enheterna.

Pris och tillgänglighet

Huawei Wifi Q2 Pro kommer att finnas tillgänglig på den svenska marknaden i slutet av oktober. Priset kommer att ligga på 2690 SEK inkl. moms.

Relaterade Artiklar