Ny smartphone för unga: Huawei lanserar P Smart
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Ny smartphone för unga: Huawei lanserar P Smart

Ny smartphone för unga: Huawei lanserar P Smart

Publicerat av: Redaktionen

Huawei lanserar den nya och stilrena telefonen P Smart med två bakre kameror och det egna användargränssnittet EMUI 8.0.

Ny smartphone för unga: Huawei lanserar P Smart 2Huawei P Smart är utrustad med smarta kamerafunktioner som gör telefonen perfekt för unga konsumenter.

Huawei P Smart har en FullView-skärm på 5,65 tum, FHD+, ett bildförhållande på 18:9 och en screen- to-body ratio på 80 procent. Dessa egenskaper möjliggör en bredare bildupplevelse för användaren. Telefonen har en unik design med böjt 2,5D glas vilket gör telefonen både kompakt och bekväm att hålla i handen.

Enheten som präglas av enkelhet och elegans besitter ett jämnt bakstycke och har tre antenner dolda i mobilens över- och underdel. På så sätt skiljer sig P Smart från det traditionella utseendet hos många andra smartphones samtidigt som goda kommunikationsmöjligheter för användaren bibehålls. Tack vare Split Screen kan användaren använda två appar sida vid sida.

Två kameror för mer detaljerade bilder

P Smart är skräddarsydd och anpassad efter unga konsumenters vanor och besitter två högkvalitativ bakre kameror med 13 och 2 megapixlar. De två kamerorna besitter porträttfunktioner så som Bokeh och Smart Face Beauty. Bokeh gör det möjligt att minska skärpedjupet och ger bilderna en oskarp bakgrund. Kameraobjektiven har en stor bländaröppning för att kunna släppa in mer ljus och ta detaljerade fotografier.

Den nya PDAF-tekniken möjliggör att enheten kan fokusera i realtid med kameran på 13 megapixlar. Kameran har därmed en förmåga att fokusera snabbt för fotografering av exakta ögonblick. P Smart har en egenutvecklad ISP-processor från Hisilicon med förbättrat färguttryck och brusreducering, vilket gör att bilder kan tas i vilka miljöer som helst.

På framsidan har Huawei P Smart en 8 megapixel kamera. Kameran besitter ansiktsigenkänningsläge och porträttläge vilket identifierar ansiktet lättare. Kameran har även en automatisk porträtt- algoritm som förstärker ansiktsdragen.

Smidig användarupplevelse med EMUI 8.0 och Kirin 659-processor

EMUI 8.0 bygger på förstärkt mjukvarubearbetning av omfattande information och är Huaweis mest användarvänliga användargränssnitt någonsin. Genom en kombination av EMUI 8.0 och Kirin 659- processorn kan telefonen lära sig användarvanor. Telefonen förutspår på så sätt användarbeteendet och planerar CPU:n för att säkerställa utrymme för appar. Det underlättar användandet och höjer i sin tur användarupplevelsen.

EMUI 8.0 förbättrar telefonens filbehandling genom att reducera systemfragmentering. Detta leder till att filfragmenteringen minskas, vilket gör att telefonen arbetar både snabbare och jämnare. Kirin 659-processorn i P Smart är tillverkad med en process för midrange- och high end-chip som kännetecknas av bättre batteriprestanda.

Säker fingeravtrycksigenkänning och förbättrad batteritid

Huawei P Smart är utrustad med Fingerprint 4.0-teknik, som bidrar till fingeravtrycksigenkänning inom 0,3 sekunder. Den falska avvisningsfrekvensen (FRR) är mindre än två procent och den falska acceptansgraden (FAR) är mindre än 1/50 000.

Huawei har även kombinerat fingeravtrycksigenkänningen med andra funktioner. Till exempel fingeravtrycksnavigering som ger möjlighet att stänga av väckarklockan med hjälp utav fingret. Detta ger en snabbare och mer intelligent användarupplevelse.

Telefonen besitter också funktionen Share Function som möjliggör blixtsnabb filöverföring mellan Huawei-telefoner. Varken tillgång till internet eller manuell parkoppling av telefonerna krävs. P Smart tillåter även två Bluetooth-ljudanslutningar samtidigt, vilket innebär att användaren kan vara ansluten till en högtalare och samtidigt vara ansluten till ett Bluetooth-headset.

Telefonen har ett batteri med 3000 mAh, vilket förbättrar batteritiden. Intelligent Power-tekniken 6.0 garanterar en batteritid för en hel dags användning. Telefonen har en bakgrundsdetektering på strömförsörjande appar, ett omfattande strömförbrukningstest för att spara så mycket batteri som möjligt.

Pris och tillgänglighet
P Smart finns i butik från mars. Telefonen kommer i färgerna svart, blå och guld. Rekommenderat butikspris är 2490 SEK.

Relaterade Artiklar