Dataspelsentreprenören Alexander Milton rekryteras till East Sweden Game
Hem GAMINGE-SPORT Dataspelsentreprenören Alexander Milton rekryteras till East Sweden Game

Dataspelsentreprenören Alexander Milton rekryteras till East Sweden Game

Publicerat av: Redaktionen

East Sweden Game, mötesplatsen för de som arbetar med utveckling av spel och digitala upplevelser, har anställt stjärnskottet och dataspelsentreprenören Alexander Milton som ska förstärka den befintliga verksamheten.

Dataspelsentreprenören Alexander Milton rekryteras till East Sweden Game 2I sin nya roll som affärscoach ska han bland annat starta upp ett acceleratorprogram där spelföretagen i nätverket får hjälp och kraft att utvecklas. Med Alexanders bakgrund och entreprenörsdrivkrafter finns förhoppningen att Linköping ska föda flera spelunder i framtiden. Alexander började sin nya roll den 1 mars.

Alexander Milton är Linköpingssonen som flyttade till dataspelsstaden Skövde, för att just utbilda sig inom dataspelsutveckling. Trots sin ålder på 23 år har Alexander hunnit med mycket. Han har skapat och släppt flera dataspel så som Munch VR och Funklift, varit vd för ett spelbolag i en krävande affärsinkubator, pitchat för investerare i Silicon Valley, bloggat och skrivit om spel för diverse tidningar och senast arbetat som projektledare för det Malmöbaserade VR-företaget Divine Robot.

Nu är han tillbaka i hemstaden och ska utveckla arbetet inom East Sweden Game.

– Jag ser stor potential i de utvecklare och projekt som idag finns i vårt community. Förhoppningsvis har jag mycket att bidra med. Jag är väl relativt ung, men det tror jag är en styrka i den här branschen, i vår värld fungerar inte traditionella affärsplaner, säger Alexander Milton, ny affärscoach på East Sweden Game.

– Alexander är en stor förebild och inspiratör och det känns mycket spännande att han nu ska arbeta för att utveckla East Sweden Game och våra medlemmar. Han har erfarenhet från alla led – från att själv ha utvecklat spel, förpacka, marknadsföra och nå ut med dem, till att hitta finansiering, säger Tomas Ahlström, projektledare på East Sweden Game.

– Det är få personer som förstår yrket på den här nivån och kan coacha våra medlemmar i alla dessa områden. Communityt kommer alltid i första hand och det är viktigt att vi utvecklar både våra medlemmar och deras affärsverksamhet, säger Carolina Olsson, community manager på East Sweden Game.A

Relaterade Artiklar