Nördsalongen – hur pratar vi med framtidens robotar?
Hem EVENT Nördsalongen – hur kan vi prata med framtidens robotar?

Nördsalongen – hur kan vi prata med framtidens robotar?

Publicerat av: Redaktionen

Möt forskaren Birger Johansson och hans robot Epi i ett nördigt frukostsamtal den 19 maj på Länsresidenset.

Hur pratar vi med framtidens robotar?

– Det är ämnet för vårens sista Nördsalongen.

I science fiction ser robotar ofta ut som människor. Men dagens humanoida robotar framstår mest som klumpiga maskiner – definitivt omänskliga. Vilka färdigheter eller egenskaper behöver en robot ha för att bli accepterad som servicestöd inom exempelvis butiker eller äldreomsorg?

Birger Johansson är föreståndare för Cognitive Robotics Lab på Lunds universitet, och forskar på interaktionen mellan människor och robotar. Robotar kan redan tala och svara på enkla frågor – men för att uppfattas som en varelse vi vill interagera med är det viktigt att roboten lär sig grundläggande mänskliga färdigheter, som om att ha en blick som ser ut att reagera på vad som händer, och kunna kommunicera känslostämningar.

På nästa Nördsalongen får du lära dig mer om Birger Johanssons och hans forskarkollegors arbete med att utveckla kognitiva färdigheter för robotar.

Medier är välkomna att besöka Nördsalongen. Anmälan krävs på grund av begränsade platser, skicka din anmälan till jonna.hansen@lansstyrelsen.se senast måndag 17 maj.

Nördsalongen – hur pratar vi med framtidens robotar?

Nördsalongen 19 maj

Tid: Frukost serveras från 08.00. Samtalet börjar 08.30 och slutar 09.00.

Plats: Länsresidenset, Stortorget 1 i Malmö.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar