Sveriges största speditör NTEX AB investerar i SaaS tjänsten Better Truckin’ för smarta lastbilstransporter
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Sveriges största speditör NTEX AB investerar nu i SaaS tjänsten Better Truckin’ för smarta lastbilstransporter

Sveriges största speditör NTEX AB investerar nu i SaaS tjänsten Better Truckin’ för smarta lastbilstransporter

Publicerat av: Redaktionen

Rumblestrip AB tar in mångmiljonbelopp för att expandera och får Sveriges största privata speditör NTEX som storkund.

Rumblestrips tjänst Better Truckin’ hjälper speditörer och åkerier att digitalisera, automatisera och nyttja hävstången i nätverkseffekter i och utanför sin verksamhet.

– Vi har startat vår resa för att bli Europas ledande transportplattform för speditörer och åkerier och med NTEX som nu investerar i tjänsten och blir storkund till Better Truckin’ får vi in mycket värdefull erfarenhet och kunskap till bolaget för att fortsätta att växa och utveckla tjänsten, säger Milad Pouyanmehr, VD -Rumblestrip AB.

NTEX är en av Sveriges största speditörer med över 3 miljarder kronor i omsättning och med verksamhet i Norden, England, Polen och övriga Europa. Under 2021 hanterade man ca 500 000 fraktordrar för sina kunders räkning, fraktordrar som nu kommer att hanteras via Better Truckin’.

– Målsättningen för oss är att smidigt kunna överföra information och status mellan trafikplanerare och chaufförer samt genom digitalisering minska vår administrationen. Vi ser att digitaliseringen genom Better Truckin kommer att bidra till en bättre arbetssituation för alla parter, säger Jan Lundberg, COO NTEX AB.

Branschen för vägtransporter omsätter ca 3 500 miljarder per år i Europa. En stor del av aktörerna inom denna bransch är fortfarande inte digitaliserade och de som är digitala har inte rätt digitala verktyg för att digitalisera sig fullt ut. Better Truckin’ vinner kontinuerligt mark med sitt intuitiva användargränssnitt och den ständigt ökande graden av automation i tjänsten.

Sveriges största speditör NTEX AB investerar i SaaS tjänsten Better Truckin’ för smarta lastbilstransporter

– Dragbilstransporter är navet i import och export av gods i Sverige och har vissa specifika behov och rutter som ser olika ut från en dag till annan. Vi förstod att det saknades en modern och lättanvänd tjänst som erbjuder speditörer och åkerier en hög grad av automation och samtidigt styrkan i nätverkseffekter, säger Milad.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar