Marknaden för Quick-Commerce konsolideras. Vembla stärker position med förvärv av DingDongs verksamhet!
Hem E-HANDEL Marknaden för Quick-Commerce ska konsolideras

Marknaden för Quick-Commerce ska konsolideras

Publicerat av: Redaktionen

Vembla stärker position med förvärv av DingDongs verksamhet!

Instant-delivery bolaget Vembla stärker sin position genom att förvärva konkurrenten DingDongs verksamhet.

Kampen om kunderna som beställer ‘matvaror-hem-med-expressfart’ har under det senaste året hårdnat rejält.

En konsolidering av branschen blir därför nu ett naturligt steg i rådande marknad där fler aktörer försöker vinna mark. Vembla blir först ut i Sverige med sådan konsolidering.

Vembla förvärvar delar av DingDong’s verksamhet som består av tre stycken ‘Dark Stores’ i Stockholm samt en kundbas på några tusen kunder. Övertagandet av verksamheten påbörjas omgående och DingDong’s kunder dirigeras nu om till Vemblas tjänst & app. Ambitionen från Vemblas sida är att erbjuda DingDongs alla kunder möjligheten att handla på Vembla och få dem till att bli nöjda kunder.

Förvärvet är ett led i Vemblas expansionsplaner under år 2022 och börjar gälla redan från 1:a april. Nästa steg är att fortsätta öppna upp i andra städer samt utöka produktkategorier för att kunna servera kunder allt man kan behöva för att underlätta i vardagen.

Marknaden för Quick-Commerce konsolideras. Vembla stärker position med förvärv av DingDongs verksamhet!

Hicham Larhnimi, COO, och Sunil Dutt, CEO

– “Vi är väldigt glada att vara i en position där vi som första aktör börjar konsolidera quick-commerce marknaden för dagligvaror. För att David ska kunna vinna mot Goliat måste man visa mod och göra smarta val längs vägen. Det här ligger helt i linje med vår strategi att växa snabbt och skala upp vår hållbara affärsmodell. Vi välkomnar våra nya kunder till Vembla med öppna armar och hoppas de kommer uppskatta det arbete vi lägger ner på att erbjuda en mycket hög servicenivå och bra produkter hem i expressfart.”

– Sunil Dutt, VD och grundare av Vembla.

– “Efter en rekordsnabb tillväxt sedan starten i juli 2021 är vi övertygade om att Quick Commerce är här för att stanna och vi vet att kunderna älskar att få hjälp med det dagliga livspusslet. Det är inte enkelt att etablera nya verksamheter, att finna lämpliga dark stores, hitta rätt kompetenser mm för att växa. Därför är det ett naturligt steg för oss att gå samman med Vembla och med gemensamma krafter bygga vidare mot morgondagens matmarknad med snabba leveranser av varor till bra priser.”

– Anders Carlsarv, VD och grundare av DingDong

Relaterade Artiklar