E-handelsföretaget Bluebox lanserar B2B inför påsk
Hem E-HANDEL E-handelsföretaget Bluebox lanserar B2B-lösning inför påsk

E-handelsföretaget Bluebox lanserar B2B-lösning inför påsk

Publicerat av: Redaktionen

Bluebox har sedan år 2000 sålt presenter via sajten Bluebox.se, främst till privatpersoner, och var något av pionjärer på området.

2021 omsatte företaget 38,4 miljoner med ett resultat efter finansnetto på 3,4 miljoner.

När intresset från företag ökade förra året bestämde sig Bluebox för att passa på att ta fram en B2B-lösning som gör det enkelt även för företag att beställa presenter från dem.

-Bluebox har tidigare haft privatpersoner i fokus, och sajten har därför inte varit anpassad för företagsbeställningar, säger Charlotta Lannerheim, VD på Bluebox. Men, vi har många års erfarenhet av att hantera gåvoutskick till privatpersoner, så när Covid-19 slog till var det trots det många företag som vände sig till oss för att få hjälp att skicka presenter, påskägg och kick off-boxar direkt hem till sina anställda, säger Charlotta.

Lagerhållningen och logistiken fanns redan på plats, men själva beställningsprocessen för företag kunde förbättras. B2B-delen som tagits fram nu är snarlik B2C-sajten, men med en del anpassningar.

E-handelsföretaget Bluebox lanserar B2B inför påsk

-I ett första steg är kassasidan anpassad för att även kunna ta emot beställningar som ska levereras till ett flertal olika mottagare, eftersom många företag vill skicka direkt hem till anställda eller kunder. Vi har ett mindre, men mer relevant sortiment för företag på B2B-delen. Många företagskunder är inte intresserade av att titta igenom över 2000 olika varor, som vi har på B2C, så vi har valt ut godbitarna åt dem! Dessutom har vi avsatt personal för att kunna hantera specialönskemål från företag, säger Charlotta Lannerheim, VD på Bluebox.

-Som entreprenör har man alltid många bollar (eller ägg) i luften. Just vår B2B är ett jättespännande projekt som vi ser fram emot att vidareutveckla. Vi är bara precis i uppstartsfasen, säger Charlotta.

Relaterade Artiklar