Kungsmässan anordnar stort e-sportevent – träffa kända profiler, tävla eller prova på e-sport, 16-18 februari
Hem GAMINGE-SPORT Kungsmässan anordnar stort e-sportevent – träffa kända profiler, tävla eller prova på e-sport, 16-18 februari

Kungsmässan anordnar stort e-sportevent – träffa kända profiler, tävla eller prova på e-sport, 16-18 februari

Publicerat av: Redaktionen

Kungsmässan köpcentrum i Kungsbacka bjuder in alla intresserade att få uppleva och lära sig mer om den växande e-sporten.

Kungsmässan anordnar stort e-sportevent – träffa kända profiler, tävla eller prova på e-sport, 16-18 februari 2Den 16-18 februari ges möjlighet att prova på olika typer av e-sport och man kan utmana varandra eller sina idoler i så kallade ”King of the Hill”-tävlingar. Kungsmässan, som utsågs till Sveriges bästa citygalleria 2017, väntar sig rekordmånga besökare den aktuella helgen, precis som vid deras senaste e-sportevent som lockade närmare 7000 besökare.

En av de stora profiler som kommer att finnas på plats på Kungsmässan är Jiar “Tarzan” Raza, känd från bland annat tv-progammet Paradise Hotel. Jiar kommer ursprungligen från Göteborg, men flyttade nyligen upp till Stockholm då han är en av fyra “YouTubers” som bor i Sveriges första, nystartade “Youtube-hus”. Huset är ett samarbete mellan några av landets mest kända YouTubers och Streamers och förutom Jiar, så kommer även Moa Murderess, Konrad Ydhage och Emma “Swebliss” Bliss, att medverka på Kungsmässans e-sportevent. Tillsammans har stjärnorna cirka en miljon unika besökare i månaden i sina kanaler.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Kungsmässan och få möjlighet att träffa och tacka alla dem som gör mitt jobb möjligt, säger Jiar “Tarzan” Raza.

Förutom YouTube-huset, så kommer fler e-sportstjärnor finnas representerade under dagarna, bland annat CS-spelaren och Streamern Jennifer “Zietra” Karppinen.
– Det är första gången som jag deltar på den här typen av arrangemang i ett köpcentrum, och jag tycker det är jättekul att Kungsmässan bjuder in allmänheten till att upptäcka eller lära sig mer om e-sporten. Jag hoppas kunna inspirera fler till att börja spela, kanske framförallt tjejer, säger Jennifer “Zietra” Karppinen.

Under dagarna så kommer det arrangeras så kallade “King of the Hill” tävlingar där besökarna utmanar varandra och en ny vinnare utses varje dag.

Det kommer också att finnas två stycken VR-stationer (Virtual Reality) där man bland annat kommer kunna prova på hur det känns att hoppa fallskärm.  Utöver detta kommer det finnas tiotalet stationer där vem som helst kan testa e-sport med guidning av professionella e-sportare.

– Vi ser att intresset för e-sport är hur stort som helst och därför är vi glada att kunna bjuda våra besökare på det senaste inom denna värld. Det kommer finnas spännande saker för alla, för nyfikna nybörjare men även för dem som redan är duktiga e-sportare, säger Daniel Petersson, centrumchef Kungsmässan.

E-sporteventet på Kungsmässan äger rum fredag-söndag den 16-18 februari kl. 10-18, på Torget, Plan 1, Entré 4. Fri entré. Arrangörer är Kungsmässan i samarbete med Overwatch Sverige, LANBIT och Word By Media. För mer information om eventet, besök gärna www.kungsmassan.se

Relaterade Artiklar