Instantor rekryterar ny CTO
Hem GAMINGE-SPORT Instantor rekryterar ny CTO

Instantor rekryterar ny CTO

Publicerat av: Redaktionen

Helene Stafferöd Westerlund, tidigare CTO på Specops Software och Head of Gaming Platform Engineering på Betsson, är ny CTO på Instantor.

Instantor rekryterar ny CTO 2Rekryteringen stärker bolagets kapacitet att både skala och produktifiera tekniken.

Det svenska fintech-bolaget Instantor som specialiserar sig inom finansiell kunddata fortsätter att rekrytera seniora nyckelpositioner. Helene Stafferöd Westerlund, tidigare CTO på Specops och Head of Gaming Platform Engineering på Betsson, rekryteras som ny CTO. Hon ansluter till det mycket kvalificerade och jämställda teknikteamet i Stockholm tillsammans med Aleksandra Khokhlova, Product Owner på Instantor.

− Med denna viktiga rekrytering får vi värdefull kapacitet och kompetens för att skala upp den tekniska organisationen och snabbt tillhandahålla tjänster på nya marknader. Helenes erfarenhet av att produktifiera teknik och leda högpresterande team är mycket värdefull för Instantors nästa fas, säger Simon Edström, vd för Instantor.

Helene Stafferöd Westerlund har 20 års erfarenhet av ledning och utveckling inom teknikområdet.

På Betsson skalade hon upp den tekniska plattformen och ett litet team, till över 75 utvecklare i flertalet platser och plattformen till att stödja flera marknader och varumärken. Helenes breda erfarenhet inom detta kommer att vara viktigt i den nya rollen på Instantor.

Instantor rekryterade också nyligen Oskar Löthberg från Spotify som ny Head of Legal och Raiha Buchanan från Bambora som ny Chief Marketing Officer. Detta och den senaste rekryteringen stärker ledarskapet och tar antalet anställda till nästan 40, en ökning med 300 procent sedan 2014.

Sedan grundandet 2010 har Instantor växt snabbt och kraftigt ökat vinstmarginalen. 2017 ökade intäkterna med omkring 70 procent och nettovinsten från mindre än en miljon till cirka elva miljoner kronor. Företaget var också listat på Deloittes Fast 50 för andra året i rad.

Instantor är etablerade på 22 marknader och utvecklas till globalt ledande inom finansiell kunddata, som exempelvis kan användas som underlag vid konsumenters kreditbedömning. Precis realtidsdata levereras säkert till kreditutgivare, banker, P2P-utlåning och andra finansiella institut. Företaget har utvecklat innovativ teknik och mjukvara som använder konsumenters kontoutdrag − godkänt av låntagaren − för att visa den sanna finansiella kapaciteten. Traditionell kreditinformation är trubbig, då man förlitar sig på fjolårets deklaration och även visar eventuella betalningsanmärkningar sedan långt bak i tiden. Detta ger nödvändigtvis inte en sann bild av konsumentens faktiska ekonomiska kapacitet och leder till onödiga avslag.

Relaterade Artiklar