Innovativa spontanaktivitetsytor möter tillgång
Hem GAMINGE-SPORT Innovativa spontanaktivitetsytor möter nu tillgång

Innovativa spontanaktivitetsytor möter nu tillgång

Publicerat av: Redaktionen

TRiQ med ursprung i Helsingborg, skapar spontanidrottsanläggningar som ger underlag till en rad olika sporter och aktiviteter på en och samma plats.

Anläggningarna är varierande och fungerar perfekt till fotboll, handboll, tennis och mängder andra aktiviteter.

Piffl och TRiQ delar visionen om ett samhälle där det är enkelt för människor att spontanaktivera sig. I en tid där föreningsidrotten tappar deltagare är det viktigt att inspirera barn och ungdomar att en aktiv livsstil inte endast är hälsosamt utan också roligt.

Innovativa spontanaktivitetsytor möter tillgång– Hade detta funnits när jag växte upp så kan jag se hur mycket glädje jag och mina vänner hade haft när vi lekte och tränade med dem. Detta gör att jag gärna vill vara delaktig i detta projekt och på så sätt vara med och skapa nytänkande och roliga spontanidrottsanläggningar, säger Henrik Larsson medgrundare av TRiQ arena.

De redskap Piffl ger tillgång till, i kombination med TRiQs flexibla idrottsytor, gör det enkelt för invånare och besökare att utöva spontanidrott och bilda en aktiv och hälsosam livsstil.

– TRiQ konceptet är något alla skulle haft tillgång till som barn, Piffl kompletterar dessa platser genom att knyta människor till platsen digitalt samt ge tillgång till all den utrustning som kan tänkas behövas för att nyttja platsen, säger William Nimbs medgrundare till Piffl.

Först ut att ta till sig båda koncepten är Kalmar kommun, där det i området Oxhagen kommer finnas direkt tillgång till 26 olika aktiviteter och sporter på en och samma arena, en yta som är öppen för alla människor, alla dagar i veckan.

Relaterade Artiklar