Hem GAMINGE-SPORT Hur får vi fler kvinnor att arbeta med AI? – Podd med bl.a. LeoVegas VD Gustaf Hagman

Hur får vi fler kvinnor att arbeta med AI? – Podd med bl.a. LeoVegas VD Gustaf Hagman

Publicerat av: Redaktionen

LeoVegas VD Gustaf Hagman är en av gästerna i AI-podden som bland annat tar upp hur bolaget uppmuntrar kvinnor att söka sig till tech-industrin.

Hur får vi fler kvinnor att arbeta med AI? - Podd med bl.a. LeoVegas VD Gustaf Hagman 2

AI-poddens Ather Gattami gästas av Maria Norberg, grundare av och VD på teknikkvinnor samt Gustaf Hag-man, grundare av och VD på LeoVegas. Foto: Viktor Meidal.

I veckans avsnitt av AI-podden är gästerna Maria Norberg, grundare och VD på Teknikkvinnor samt Gustaf Hagman, grundare och VD på LeoVegas.

I avsnittet diskuteras det hur Teknikkvinnor arbetar med att inspirera fler kvinnor att studera och arbeta inom tech i allmänhet och AI i synnerhet. Maria Norberg berättar att AI är en central teknologi och att framtidens arbetsmarknad kommer att kretsa kring tekniken. Därför är det viktigt att få fler intresserade av tekniken redan på tidigt stadium – här och nu.

Gustaf Hagman berättar om varför de har stiftat priset LeoRegulus, ett initiativ för att uppmuntra kvinnor att söka sig till tech-industrin. Teknikkvinnor var förra årets vinnare och priset har hjälpt dem framåt i sitt uppdrag.

I avsnittet diskuteras även hur LeoVegas använder sig av AI för att motverka spelberoende samt hur Teknikkvinnor arbetar med AI kring inkluderande kommunikation.

Det pratas det även framtid och visioner om AI och hur tekniken påverkar samhället i stort.

Ansökan för Leo Regulus öppnar den 4 november och riktar sig till en person, en organisation eller ett initiativ som på något sätt främjar intresset för teknik och i synnerhet AI bland kvinnor.

Relaterade Artiklar