Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei sålde 6,9 miljoner 5G-mobiler 2019

Huawei sålde 6,9 miljoner 5G-mobiler 2019

Publicerat av: Redaktionen

​Utöver att Huawei levererat kompletta utrustningar för 5G runt om i världen så har företaget även sålt 6,9 miljoner 5G-mobiler.

Huawei sålde 6,9 miljoner 5G-mobiler 2019 3Den globala utvecklingen inom 5G kommer att ge företag, organisationer och konsumenter en mängd fördelar, något som Huawei har en tydlig ambition att så många som möjligt ska kunna ta del av.

– Även om det inte synts så mycket i Sverige har vi framgångsrikt levererat 5G-mobiler globalt under speciellt senare delen av 2019. Övergången till 5G är viktig för att kunna hantera en alltmer uppkopplad värld. Det handlar naturligtvis om utrymme och hastighet, men också om en radikal teknisk utveckling av tjänster inom en mängd olika områden – från bland annat vård, hälsa, industri och infrastruktur till personliga tjänster och underhållning. Något som är till stor nytta för såväl företag, organisationer som konsumenter, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Huawei är en ledande leverantör inom hela spektrat av produkter och tjänster för 5G.

Det omfattar teknik för infrastruktur, nätverk (basstationer, basnätverk, optiska nätverk och millimetervågteknik), chipset för basstationer, basband samt enheter för slutanvändarna såsom mobiltelefoner, routrar och surfplattor. Inför 2020 ämnar Huawei att ge ännu fler konsumenter möjligheten att koppla upp mot 5G.

Bland de mobiler som bidragit till försäljningen under året märks Huawei Mate 30 Pro 5G, Huawei Mate 30 5G och Huawei Mate 20 X 5G. Huawei Mate 30-serien är världens första mobiltelefon med andra generationens 5G och ligger i absolut framkant gällande teknisk utveckling. Världens första andra generationens 5G smarta mobiltelefon, Huawei Mate 30 Pro 5G, har 14 antenner för 5G vilket ger banbrytande hastighet och oöverträffad uppkoppling.

Redan i oktober 2019 meddelade Huawei att företaget på rekordtid sålt 200 miljoner mobiltelefoner totalt vilket var långt över nivån för samma period 2018.

Relaterade Artiklar