Huawei presenterar	nyheterna P20	och P20 Pro
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei presenterar nyheterna P20 och P20 Pro

Huawei presenterar nyheterna P20 och P20 Pro

Publicerat av: Redaktionen

Under ett exklusivt pressevenemang på ikoniska Grand Palais i Paris presenterade Huawei de mycket efterlängtade flaggskeppstelefonerna Huawei P20 och Huawei P20 Pro.

Huawei presenterar	nyheterna P20	och P20 Pro 2Den sistnämnda besitter världens första trippelkamera från Leica och båda enheterna har utrustats med de senaste funktionerna inom AI och erbjuder en ny och otroligt intelligent smartphoneupplevelse.

När Huawei lanserade Huawei P9 med den första dubbelkameran från Leica presenterades ett helt nytt sätt att ta fotografera med en telefon. Nu lanseras Huawei P20-serien som gör det möjligt att enkelt ta professionella bilder med en smartphone.

– Vi söker ständigt inspiration hos konstnärer för att kunna utveckla vår design och innovation. Huawei P20-serien bygger på vårt samarbete med Leica. Med en banbrytande trippelkamera i Huawei P20 Pro, en avancerad dubbelkamera i P20 och kraftfull artificiell intelligens i båda enheterna har användaren möjligheten att fånga och dela världens briljans som ingen annan smartphone, säger Richard Yu, vd för Huawei Consumer Business Group.

Huawei P20-serien uppnår DxOMark:s högsta övergripande poäng[1]. Telefonerna besitter ett avancerat och intelligent kamerasystem som förbättrar upplevelsen av att fotografera med en smartphone.

Kombinerar teknik och konst

Huawei P20-serien har en moderiktig estetik. Huawei P20 och Huawei P20 Pro lanseras i de nya exklusiva färgerna Twilight och Pink Gold som skapats genom att applicera flera lager av NVMC optiska beläggningar under baksidan i glas. När ljus faller på ytan skapas en gradvis förändring av färgtonen. Huawei P20 och Huawei P20 Pro kommer förutom i Twilight och Pink Gold även i färgerna Black och Midnight Blue.

Enheterna har även Huawei FullView-skärm (Huawei P20: 5,8 tum och Huawei P20 Pro: 6,1 tum), tunna kanter, imponerande screen-to-body-ratio och en sömlös skärm med runda kanter för ett bekvämt grepp.

Inspirerad av ljus och teknologi

P20-serien reflekterar ljuset med ett kamerasystem som förbättrar varje del av fotografering med smartphones. Huawei P20 Pro besitter en trippelkamera från Leica med smartphonemarknadens totalt högsta pixeltal. Kameran har en 40 megapixel RGB-sensor, 20 megapixel monokrom sensor och ett 8 megapixel teleobjektiv. Kameran har också en ny exklusiv Leica-färg med en dedikerad ISP och färgtemperatursensor för bättre färgreproduktion.

Huawei P20 Pro besitter bländartal på f/1.8, f/1.6 och f/2.4 som fångar skarpa och tydliga detaljer med klarhet. Enheten har också en helt ny Leica-lins med 3x optisk zoom (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH), 5x hybridzoom. Huawei P20 Pro:s högkänslig bildsensor fångar bilder med ett ISO-tal upp till 102400.

Huawei P20 grundar sig i sin föregångare och har en ny dubbelkamera från Leica med en 12 megapixel-lins med en pixelstorlek så hög som 1,55 μm samt en monokrom lins på 20 megapixel som förbättrar telefonens förmåga att ta bilder i svagt ljus.

Huawei P20-serien stödjer en sex-axelstabilisering och 960fps slow-motion, fyra gånger högre än standard 240fps, och fångar tydligt och detaljerat bildmaterial. Tack vare Ultra Snapshot-funktionen kan enheterna ta en bild på 0,3 sekunder genom att dubbelklicka på volymknappen nedåt.

Professionell fotografering med AI för vem som helst, var som helst

Tack vare Huawei P20-seriens Kirin 970-processor kan en AI-driven miljö- och objektigenkänning identifiera 500 miljöer i 19 olika kategorier och ställa in kamerainställningar för att på så sätt leverera professionella foton. Huawei AIS gör det möjligt för användaren att ta kvällsbilder med lång exponeringstid utan stativ. Helt nytt för Huaweis avancerade kamerasystem är ett 4D-fokus som förutspår rörliga objekt och fokuserar på dem med extrem effektivitet för att fånga minutdetaljer. Nytt är även funktionen AI-Assisted Composition som ger intelligenta förslag för såväl grupp- som landskapsbilders komposition.

Huawei P20 och Huawei P20 Pro har dessutom en selfiekamera på 24 megapixel. Selfiekameran besitter även AI-funktioner och 3D-porträttbelysning som erbjuder hudtonsjusteringar samt realistiska 3D-funktioner.

Huawei har även skapat en proprietär programvara av Prisma för Huawei P20-serien som stödjer filterrekommendationer i realtid baserat på miljö- och objektigenkänning. Beräkningshastigheten är tre till fyra gånger den i molnversionen. I samarbete med Google, stödjer serien även Google ARCore som erbjuder avancerade AR-funktioner.

Precis som Mate-serien har P20-serien den TÜV-säkerhetscertifierade laddningsfunktionen Huawei SuperCharge. Serien har dessutom en AI-driven batterihantering. Huawei P20 Pro besitter ett batteri på 4000 mAh och Huawei P20 ett på 3400 mAh.

Huvudfunktioner i Huawei P20-serie:

  • Avancerat kamerasystem som fångar ljus, fler detaljer och mer skönhet. Trippelkamera från Leica och 5x hyrbidzoom i Huaweis P20 Pro. Huawei P20 har en dubbelkamera från Leica.
  • Innovativa fotofunktioner, bland annat Master AI med en AI-driven professionell fotofunktion samt Huawei AIS (AI Image Stabilization), en kraftfull AI-baserad stabiliseringsteknik.
  • Tidlös design med kantfri skärm och en helt ny gradientfärg.
  • Kraftfull prestanda med NPU i Kirin 970 och EMUI 8.1 baserad på Android ™ 8.1 för en jämn och pålitlig användarupplevelse.
    Pris och tillgänglighet

Pris och tillgänglighet

Modell Pris Säljstart
Huawei P20 6590 SEK 28 mars
Huawei P20 Pro 8590 SEK 16 april

[1] Högsta övergripande poäng av DxOMark i mobilkamerakategorin– Huawei P20 Pro: 109; Huawei P20: 102.

Relaterade Artiklar