Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei lanserar nytt träningsarmband – Huawei Band 4

Huawei lanserar nytt träningsarmband – Huawei Band 4

Publicerat av: Redaktionen

Huawei lanserar nu Band 4, ett mångsidigt hälso- och träningsarmband som hjälper den träningssugne att kontrollera och övervaka sin hälsa och träning.

Huawei lanserar nytt träningsarmband - Huawei Band 4 3Band 4 är lätt och användarvänlig med estetisk och ergonomisk design. En sofistikerad, hälsoövervakande vän på armen som gör träning roligare och peppar till hälsosamma vanor.

– Intresset för hälso- och träningsprodukter som träningsarmband och träningsklockor är stort. Samtidigt så ökar träningsintresserade konsumenters krav på vad de här produkterna ska leverera för information. Mätning av hjärtfrekvens och syremättnad, i kombination med mätning och bearbetning av en rad olika aspekter i träningen, har blivit hygienfaktorer för till exempel träningsarmband. Utöver detta vill konsumenter också ha bekväma, användarvänliga och snygga enheter med lång batteritid, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Huawei Band 4 har funktioner för detaljerad biometrisk feedback, hjärtfrekvensövervakning med hög precision och det senaste inom syremättnadsövervakning. Därtill har själva mätaren mjuka och runda kanter, vilket gör att den är bekväm att bära runt handleden och dessutom bättre och mer noggrant mäter hjärtfrekvensen.

Träningsarmbandet kommer med mätningsalgoritmen Huawei TruSeen 3.5, som kombinerar en serie av precisa sensorer med intelligent mjukvara för att på ett detaljerat sätt kunna mäta och analysera användarens hjärtfrekvens. TruSeen 3.5 samlar in stora mängder data och tar faktorer som, BMI och ålder i beaktning. Dessutom är den utrustad med Huaweis mjukvarualgoritm som får löpning, gång, cykling och andra aktiviteter att inte störa varandra. Detta resulterar i en förstklassig precision i insamlandet av hjärtfrekvenser vid träning. Algoritmen kan även samla hjärtfrekvensdata under dygnets alla timmar. Tekniken gör det möjligt att jämföra användarens vilopuls och den förhöjda hjärtfrekvens som uppstår vid träning.

Skärmen i Band 4 är smidigt integrerad i armbandet och därtill är själva armbandet löstagbart för att enkelt kunna kopplas in och laddas via USB. Skärmen är 0,96 tum stor och rymmer upp till 35 tecken samtidigt, har krispiga och klara färger med detaljerad kontrast. Vid lanseringen finns två olika färger: Svart och rosa.

Batteriet räcker i upp till nio dagar och laddas enkelt via USB.

Mäter användarens sömn – Huawei TruSleep 2.0 erbjuder en detaljerad mätning av användarens sömn, där den på ett smart sätt kan läsa av olika faser i sömncykeln. Utifrån den data som samlas in kan då TruSleep 2.0 upptäcka mönster och ge tips på hur man kan förbättra sin sömn. Syremättnad mäts genom en komplex kombination av mjukvara och hårdvara, och tillåter Huawei Band 4 att göra en noggrann mätning av syremättnaden i blodomloppet och även här ge detaljerad feedback, oavsett hur aktiv användaren är.

Nio fantastiska träningslägen och användbara funktioner – Huawei Band 4 stödjer nio olika träningslägen där löpning, gång, cykling (inomhus och utomhus), maskinträning, roddmaskinsträning och fri träning ingår. Allt det som krävs för att tillfredsställa det dagliga behovet av träning finns integrerat i bandet, speciellt vad gäller träning på gym. Med träningsläget aktiverat kan användaren dokumentera och spara data i telefonen, för att sedan granska och dela. Förutom att vara ett tränings- och hälsoarmband, kan Huawei Band 4 bland annat identifiera samtal och lokalisera telefonen.

Pris och tillgänglighet

Huawei Band 4 finns tillgänglig i butik. Det rekommenderade cirkapriset är 499 SEK inklusive moms.

Relaterade Artiklar