Huawei lanserar nya funktioner till Mate 10 Lite
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei lanserar nya funktioner till Mate 10 Lite

Huawei lanserar nya funktioner till Mate 10 Lite

Publicerat av: Redaktionen

Huawei presenterar två nya mjukvaruuppgraderingar skräddarsydda för Mate 10 Lite.

Huawei lanserar nya funktioner till Mate 10 Lite 3Uppgraderingarna består av ansiktsigenkänningen Face Unlock och en AR-lins på den främre kameran. Tack vare dessa erbjuds nu konsumenterna en telefon som är roligare och mer funktionell.

I oktober i fjol lanserade Huawei Mate 10 Lite. Telefonen som har en FullView-skärm och fyra kameror har redan sålts i tre miljoner exemplar. I slutet av februari lanserar Huawei en mjukvaruuppgradering som bland annat innehåller ansiktsigenkänningen Face Unlock. Genom att låta den främre kameran läsa av ansiktet kan användaren smidigt låsa upp telefonen. Kameran kan snabbt känna igen ansiktsdragen och låsa upp skärmen inom millisekunder. Med den nya funktionen sticker telefonen ut jämfört med konkurrenter i samma prisklass.

När Face Unlock känner igen ansiktet kan ägaren välja att antingen direkt låsa upp skärmen eller att dra för att låsa upp. Om användaren väljer det senare alternativet dyker den intelligenta notifikationsskärmen upp. Om det dock skulle visa sig att ansiktsigenkänningen inte identifierar telefonens ägare kommer notifikationerna genast att döljas.

Av säkerhetsskäl har ansiktsigenkänningen tre säkerhetslager. Det ena är lagringssäkerhet, vilket innebär att användarens ansiktsinformation lagras i systemchippet Kirins CPU TEE (Trusted Execution Environment)-område, det ger säkerhet på chipnivå. Det andra skyddslagret gäller algoritmsäkerhet och innebär att algoritmen samlar in över 1000 punkter av ansiktsinformation för att säkerställa att telefonen endast känner igen ägaren. Det tredje och sista lagret förhindrar att telefonen kan låsa upp skärmen medan ögonen är stängda. Detta säkerställer att någon annan inte kan låsa upp telefonen medan ägaren sover.

Ny AR-lins för kreativa selfies

Huawei lanserar nya funktioner till Mate 10 Lite 4Mate 10 Lite:s uppgraderingen innebär även en ny selfiefunktion med en AR-lins. Telefonen har hela fyra kameror, två av dem sitter på enhetens framsida. Tack vare detta kan användaren ta högkvalitativa selfies med bokeh-effekt. Med den nya AR-linsen går det nu att ta än mer kreativa selfies. Det går bland annat att välja mellan ett flertal innovativa bakgrunder som bygger på förstärkt verklighet och egen kreativitet. Genom att använda funktionerna kan användaren skapa bilder på sig själv med objekt i förstärkt verklighet. Till exempel tillsammans med sin största idol eller på sig själv framför Eiffeltornet eller liknande kända landmärken.

Huawei Mate 10 Lite finns tillgänglig i Sverige i färgerna Graphite Black, Prestige Gold och Aurora
Blue.  Rekommenderat butikspris är 3990 SEK.

Relaterade Artiklar