Huawei lanserar Matebook 14s – en bärbar dator för smart produktivitet
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei lanserar Matebook 14s – en bärbar tunn 14,2-tumsdator för smart produktivitet

Huawei lanserar Matebook 14s – en bärbar tunn 14,2-tumsdator för smart produktivitet

Publicerat av: Redaktionen

Huawei MateBook 14s är en tunn 14,2-tumsdator med hög prestanda som nu finns tillgänglig på den svenska marknaden.

Arvet från tidigare modeller i MateBook-serien genomsyrar även nya MateBook 14s, som kombinerar en estetisk design med innovativa funktioner i ett mångsidigt verktyg för alla typer av uppgifter.

Samtidigt bryter Matebook 14s ny mark med hög prestanda i en ultratunn design och nya funktioner som tillåter sömlöst arbete mellan flera enheter. Det bidrar till en smart och produktiv användarupplevelse.

Innovativ teknik

MateBook 14s har en högupplöst FullView-skärm med 2.5K-upplösning. Skulle användaren ha behov av mer processorkraft så kan datorns prestandaläge aktiveras med en enkel knapptryckning. I prestandaläget kan dessutom FullView-skärmen visa innehåll med en uppdateringsfrekvens på upp till 90Hz. Det möjliggör bland annat ännu bättre och mjukare återgivning av exempelvis filmklipp och grafik. Modellen har vidare utrustats med ett nytt tystare och mer effektivt kylningssystem som håller den både tyst och sval även när prestandaläget används. Datorn har ett batteri som ger upp till 13 timmars drift vid full laddning och upp till tre timmar efter endast 15 minuters laddning. Laddaren är givetvis kompatibel med andra Huawei-produkter för att förenkla användandet och minimera behovet av olika sladdar.

Huawei lanserar Matebook 14s – en bärbar dator för smart produktivitetEn annan nyhet är Huawei Sound med fyra högtalare som tillsammans skapar en kraftfull surround-liknande upplevelse. Modellens kantmonterade mikrofoner har ett ljudupptag på upp till fem meter och har innovativ brusreduceringsteknik som gör användarens röst tydlig i samtal. Utöver detta hittar man användarvänliga funktioner som exempelvis fingeravtrycksläsare integrerad i strömknappen, ansiktsigenkänning och Wi-Fi 6.

En ultratunn estetisk design

Matebook 14s kommer i estetisk tilltalande design i ett kompakt format med en vikt på endast 1,43 kg vilket gör datorn enkel att ta med sig vart som helst. Modellen har metallic-finish och kommer i färgen Space Gray.

Arbeta sömlöst mellan enheter

Huawei Matebook 14s bygger vidare på Huaweis innovativa’’multi-device’’-funktion, som tillåter smart uppkoppling mellan datorn och andra Huawei-enheter och -skärmar. Med ett enkelt knapptryck kan användare projicera sin smartphone till den bärbara datorn för att arbeta med två enheter på en skärm. Användare kan även koppla sina läsplattor för att använda som digital duk i sina kreativa åtaganden. För ett ännu större visningsområde kan användare ansluta till MateView-skärmar, antingen med en sladd eller trådlöst.

Pris och tillgänglighet

Säljstart för nya Huawei Matebook 14s är den 20 april. Det rekommenderade cirkapriset är 14 990 inklusive moms.

Relaterade Artiklar