Lenovos nya Yoga datorer kombinerar hållbarhet och stilren design
Hem LEVERANTÖRERLENOVO Lenovo presenterar den nya Yoga datorer som kombinerar hållbarhet och stilren design

Lenovo presenterar den nya Yoga datorer som kombinerar hållbarhet och stilren design

Publicerat av: Redaktionen

Lenovo presenterar idag sin sjunde generation av bärbara 2-i-1 datorer i Yoga-serien.

Bland dessa återfinns 17-tums flaggskeppet Lenovo Yoga 9i, den ultraportabla Yoga 7i (som finns i 14 och 16 tum), samt 13-tums Yoga 6 skapad med miljön i åtanke, av återvunnet material.

Lenovo presenterar också tre nya skärmar i Q-serien, Lenovo Q27h-20, Lenovo Q27q-20 och Lenovo Q24i-20, som alla kombinerar stilren design med praktiska funktioner.

Premiumdator som tänjer gränserna för underhållning – Yoga 9i

Lenovos nya Yoga datorer kombinerar hållbarhet och stilren design

Nya bärbara och konvertibla Yoga 9i (14”, 7) ger överlägsen prestanda när du behöver den som mest. Det med förinstallerad Windows 11 och optimerad respons med upp till 12e generationens Intel Core i7-1260P-processor kombinerat med Iris Xe-grafik. Den är skapad för att klara allt från streaming och surfande till foto- och videoredigering och mycket mer. Lenovo Yoga 9i är utvecklad i samarbete med Intel och uppfyller kraven på en Intel Evo-laptop. Det betyder att den uppnår Intels hårdvaruspecifikationer och mål3 för snabb respons, omedelbar väckning, lång batteritid, snabb uppladdning och smart samarbete.

Lenovo Yoga 9i har upp till 4K OLED IPS-panel med touchfunktion, smala ramar och VESA DisplayHDR 500 True Black-certifiering för upp till 100 procent DCI-P3 som ger exakta färger. Med stöd för Dolby Vision HDR ges ultraskarp bildkvalitet tillsammans med uppslukande ljud från Dolby Atmos. Skärmen har även 16:10 bildförhållande, 60Hz uppdateringsfrekvens och TÜV Low Blue Light certifiering för att minska påfrestning på ögonen vid längre stunder av användning.

Lenovo Yoga 9i:s viktigaste uppdatering kan vara den minst uppenbara. För att hålla jämna steg med hur vi idag använder vår teknik, ger denna dator enklare multitasking tack vare funktionstangenter med fem extra kortkommandon. De är markerade med användarvänliga ikoner för snabb åtkomst till ofta använda funktioner som: Smart Power Performance mode, för högre prestanda eller längre batteritid beroende på vad du gör vid tillfället. Background blur, där du smidigt kan göra bakgrunden oskarp vid samtal i Teams eller liknande samarbetsverktyg. Vibe check, för att snabbt justera ljudinställningar utefter vad du gör, exempelvis lyssnar på musik, spelar spel eller ser film. Color mode gör det lätt att byta mellan mörkt och ljust läge.

Utöver detta så har Lenovo Yoga 9i en 45 procent större styrplatta, samt två Thunderbolt 4-portar, samt utökad uppkoppling med Wi-Fi 6E för ännu snabbare surf. Yoga 9i kommer i färgerna Storm Grey och Warm Oatmeal hue.

Stilren produktivitet – Yoga 7i

Mångsidigheten och prestandan hos Yoga 7i erbjuds i två storlekar, 14 tum och 16 tum. Den fullfjädrade 2-i-1-datorn Yoga 7i (14”, 7) med upp till 2,8K OLED-touchskärm med 100 procent av DCI-P3 färgomfång är perfekt för innehållsskapare tack vare bild från Dolby Vision och ljud från Dolby Atmos. Med 12:e generationens Intel Core i7-1260P-processor och Intel Iris Xe-grafik levererar hybridprocessorkraft för prestanda på nästa nivå. Allt detta kombinerat med långvarig batteritid från ett 71Whr-batteri och Rapid Charge Express. Nya 14-tums Yoga 7i finns tillgänglig i Storm Grey och nya Stone blue hue.

Yoga 7i (16”, 7) är perfekt för filmälskare, innehållsskapare eller vardagsgamers som behöver en större pekskärm för en mer uppslukande upplevelse. Njut av upp till 2,5K LCD-skärm med 60Hz uppdateringsfrekvens, 16:10 bildförhållande,100 procent sRGB-färgomfång och Dolby Vision.

Lenovo Yoga 7i 16-tum finns också den tillgänglig i Storm Grey och nya Arctic Grey Hue. Välj modellen med upp till 12:e generationens Intel Core i7-1260P-processor och integrerad Intel Iris Xe-grafik för snabb respons, eller förbättra den ytterligare med upp till 12:e generationens Intel Core i7-12700H-processor kombinerat med nya förbättrade Intel Arc A-seriens grafikkonfiguration (som kommer inom kort). Det är den första tunna och lätta laptopen i sitt slag från Lenovo som är inriktad på Intel Evo-verifiering med avancerad grafik, anmärkningsvärd TDP 60W-prestanda, upp till 100Wh batterikapacitet och Rapid Charge Express.

För arbete, underhållning och planeten – Yoga 6

Yoga 6 är seriens gröna alternativ. Denna bärbara 2-i-1-dator är gjord av återvunnet material och har dessutom ett hölje tillverkat av antigen återvunnet aluminium eller i textil av 50 procent återvunnen plast, ytbehandlad för en fläckresitent finish. Dess strömadapter består av 30 procent återvunnen plast och Yoga 6 är också fri från kvicksilver, arsenik och bromerade flamskyddsmedel (BFR). Den kommer ENERGY STAR- och EPEAT Silver-certifierad för att uppfylla energibesparings- och miljöstandarder.

Nästan 25 procent av Yoga 6:s battericeller använder återvunnen plast. Även datorns förpackning är det grönaste Lenovo någonsin erbjudit hos en Yoga-dator, med hållbara pappersförpackningar från ansvarsfullt förvaltade och FSC-certifierade skogar. Likaså är 90 procent av det skyddande emballaget inuti lådan gjort av återvunnen plast. Förutom att vara mer miljövänlig är den lätta och konvertibla Yoga 6 mer kraftfull med upp till en AMD Ryzen 7 5700U-processor och integrerad AMD Radeon-grafik som levererar ultrasnabb prestanda via upp till åtta kraftfulla kärnor. Den har också en prisvärd Windows 11-användarupplevelse och en effektiv batteritid med Rapid Charge Boost.

Lenovo Yoga 6 är skapad för att vara ultraportabel och för att kunna ge förstklassig underhållning från nästan var som helst. Den erbjuder en 13-tums pekskärm i full HD för skarp bildkvalitet. Den har också Dolby Vision och två fronthögtalare samt Dolby Atmos för en förhöjd ljudupplevelse.

Lenovo CO2 Offset Service – nu för konsumenter

För användare som vill ta det ett steg längre och aktivt ge tillbaka till miljön, introducerar Lenovo sin CO2 Offset Service för konsumenter. Tjänsten lanseras först på alla Lenovo Legion och Lenovo Yoga-datorer, inklusive de som presenteras idag. För att ge användarna ett enkelt och transparent sätt att kompensera för koldioxidutsläpp och hjälpa miljön, har Lenovo beräknat de genomsnittliga koldioxidutsläppen från sina datorer under hela produktens livscykel, från tillverkning och leverans, hela vägen genom användning och slutligen kassering. Vid inköpstillfället ges användare chans att ansluta till tjänsten. Kompensationskrediter för koldioxid köps då baserat på de beräknade utsläppen från deras enhet och Lenovos partner för koldioxidkompensation ser till ass dessa bidrar till ett av FN:s klimatprojekt.

Sedan lanseringen av denna tjänst har Lenovo hjälpt företag att kompensera för mer än 500 000 ton koldioxid, vilket motsvarar utsläpp av växthusgaser från mer än 100 000 personbilar som körts under ett år.9 Nu genom denna tjänsteutvidgning till konsumentsektorn kan Yoga och Lenovo Legion-användare koldioxidkompensera med ett enkelt knapptryck.

Lenovo Premium Care Plus – utvidgat skydd till den moderna användaren

En annan funktion som konsumenter kan dra nytta av från och med januari är det utökade PC-stödet Lenovo Premium Care Plus. I och med att både distansarbete och distansutbildningar har ökat explosionsartat, har denna utökade serviceupplevelse designats med den moderna användaren i åtanke. Det för att ge ytterligare skydd till den teknik som har blivit en grundpelare i det dagliga livet. Från extra skydd vid oavsiktliga fall till att alltid hålla din dators prestanda på topp ger detta utökade supportpaket PC-stöd i realtid. Det plus en svit av avancerade Lenovo-supporttjänster10 – allt i ett paket.11

 Skärmar skapade för underhållning och vardagsproduktivitet – Lenovo Q27h, Lenovo Q27q, Lenovo Q24i

Lenovo presenterar idag också en rad konsumentskärmar i Q-serien. En serie skärmar som ger såväl hög upplösning, smart ljud, ett brett utbud av uppkoppling – allt i en modern och stilren design.

Nya 27-tumsskärmen Lenovo Q27h-20 är en premiumskärm med snygg design och Lenovos ledande teknik för naturligt låg nivå blått ljus, certifierad av Eyesafe. Denna skärm ger en utmärkt användarupplevelse via QHD IPS HDR-kapacitet för sprakande färgprestanda som täcker 95 procent av DCI-P3, 99 procent av sRGB och är Delta E<2 exakta.

Förvandla din Lenovo Q27h till en underhållningshubb via USB-C för att möjliggöra enhetsladdning och visa innehåll på flera skärmar samtidigt. Q27h är perfekt för dagligt bruk med stöd för mobiltelefonen samt smarta högtalare integrerade i skärmen för att hjälpa till att hålla ordning på skrivbordet. Dess asymmetriska skärmfot i metall kan höjdjusteras för maximal komfort.

Ytterligare två konsumentskärmar i Q-serien presenteras under CES och det är 27-tums Lenovo Q27q-20 med upp till QHD-upplösning samt 23,8-tums Lenovo Q24i-20 med upp till Full HD-upplösning.

Dessa stilfulla vardagsskärmar kombinerar båda sofistikerad design med komfort. Det tack vare det ergonomiska stativet, inbyggd teknik med naturligt svagt blått ljus samt kraftfulla displayfunktioner. Alla nylanserade skärmar i Q-serien är lätta att hantera och kan optimeras via funktionerna i Lenovo Artery.

Välj tillbehör som matchar din livstil12med Yoga Mobile Mouse, Yoga Performance Mouse och Lenovo Go 130W Multi-port Charger

Om du söker en ergonomisk trådlös mus som är utvecklad för att öka produktiviteten, behöver du inte leta längre än till den ultraportabla Yoga Mobile Mouse eller den nya Yoga Performance Mouse.

De är byggda med tre justerbara inställningar för högre känslighet på upp till 2400 DPI, plus ett dynamiskt scrollhjul med dubbla hastigheter. Båda ger användarna noggrannheten hos en IR-sensor, en Bluetooth-anslutning med dubbla värdar för större precision och ett kraftigt batteri som enkelt laddas upp via USB-C. De är tillgängliga i Cloud Grey och Dark Teal hue för att matcha de övriga nya Yoga-enheterna.

Pris och tillgänglighet

Yoga 9i (14”, 7) med 12th Gen Intel Core processor förväntas vara tillgänglig i april 2022 från 1499€ inkl. moms.
Yoga 7i (16”) med 12th Gen Intel Core processor förväntas vara tillgänglig från maj 2022 från 1199€. 14-tumsmodellen med 12th Gen Intel Core processor är också tillgänglig i maj 2022 från 1099€ inkl. moms.
Yoga 6 (13”, 7) med AMD Ryzen 5000 Series processor förväntas vara tillgänglig från maj 2022 från 899€ inkl. moms.
Lenovo Q27h-20 förväntas vara tillgänglig i juli 2022 från 399€ inkl. moms.
Lenovo Q27q-20 förväntas vara tillgänglig i maj 2022 från 339€ inkl. moms.
Lenovo Q24i-20 förväntas vara tillgänglig i maj 2022 från 229 € inkl. moms.
Yoga Wireless Mobile Mouse förväntas vara tillgänglig juni 2022 från 39,99€ exkl. moms.
Yoga Wireless Performance Mouse förväntas vara tillgänglig i juni 2022 39,99€ exkl. moms.
Lenovo CO2 Offset Service kommer finnas tillgänglig globalt via Lenovo.com från och med januari 2022.

Relaterade Artiklar