Huawei lanserar Huawei MateBook 13 och Huawei MateBook 14
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei lanserar Huawei MateBook 13 och Huawei MateBook 14

Huawei lanserar Huawei MateBook 13 och Huawei MateBook 14

Publicerat av: Redaktionen

Huawei lanserar nu två nya bärbara datorer – Huawei MateBook 13 och Huawei MateBook 14, Huaweis senaste ultra-portabla laptops i 13 och 14 tum.

Huawei lanserar Huawei MateBook 13 och Huawei MateBook 14 2De nya datorerna är artistiska, innovativa och intelligenta och kombinerar FullView-skärm, hög prestanda, kvalitet i varje detalj med en stilsäker look. Allt för att möjliggöra högsta möjliga produktivitet. De nya datorerna stödjer även intelligent koppling mellan smarta enheter och PCs.

Marknaden för ultratunna laptops upplever en snabb tillväxt. År 2018 lanserade Huawei MateBook X Pro, den första bärbara datorn med FullView-skärm. Genom att erbjuda ett mer expansivt perspektiv och hög prestanda satte den bärbara datorn ett nytt riktmärke för flaggskeppsdatorer och omdefinierade branschstandarden för bildskärmar.

Den 14 tum stora skärmen på Huawei MateBook 14 är utrustad med Huaweis signatur FullView-skärm, där den övre ramen och sidoramarna endast mäter 4,9 mm. De tunna ramarna gör att enheten kan rymma en större skärm, vilket resulterar i en ledande screen-to-body förhållandet på 90 procent. Till skillnad från andra tillverkare, så är Huawei MateBook 14 utrustad med en 3:2 display och ökar på så sätt visningsytan med 8,4 procent jämfört med de vanligare 16:9-skärmarna. Detta förhållande gör Huawei MateBook 14 mer ergonomisk och bättre lämpad för produktiva uppgifter.

I en tid då tillverkarna bäddade in HD-skärmar i sina smarta enheter, tog Huawei ytterligare ett steg framåt med den första Huawei MateBooken någonsin att utrustas med en 2K+-skärm. FullView-skärmen på Huawei MateBook 14 stöder en upplösning på upp till 2160×1440, på 185ppi—som är tydligt överlägsen 1080p-skärmar med 157ppi. Den stöder även 100 procent av färgskalan sRGB, 1000:1 kontrastförhållande och en maximal ljusstyrka på upp till 300nits.

En 10-punkts pekskärm finns också som ett alternativ på Huawei MateBook 14. Genom att stödja Huaweis One glass-lösning spårar bildskärmen inte bara flera touchingångar med hög precision, utan stöder även Fingers Gesture Screenshot. Genom att utföra en tre-fingrar-nedåt-svep, kan användare snabbt fånga och spara en skärmdump. Den innovativa infällda kameran skyddar användarnas integritet genom att dölja kameran under en tangent.

Huawei MateBook 14 en elegant, minimalistisk metalliskt chassi, som är sandblästrat för att skapa en mjuk matt finish. Trots att enheten drivs av tung hårdvara, förblir Huawei MateBook 14 extremt portabel, med mått på 307.5 x 223.8 x 15.9mm och en vikt på endast 1.49kg.

Kraftfull processor ger jämn prestanda

Huawei MateBook 14 drivs med upp till den 8:e generationen Intel Core i7-8565U (Whiskey Lake)-processor och visar en oöverträffad prestanda. Huawei MateBook 14 rymmer en PCIe X4 SSD, vilket garanterar en smidig och stabil upplevelse över allt produktivitets-och innehållsskapande arbete. Dessutom har Huawei MateBook 14 den senaste högpresterande NVIDIA GeForce MX 250 GPU (TDP 25W) med 2GB GDDR5 VRAM. Den diskreta processorn ger kreativa individer möjlighet att utmärka sig vid arbete med redigering av grafik och video.

Med hög prestanda följer även behovet av effektiv kylning. MateBook 14 är utrustad med Huawei Shark fin-fläkt 2.0 som har en högre lufteffekt och kylningsprestanda tack vare sina stora blad. Den intelligenta filtreringstekniken övervakar systemtemperaturen och hanterar fläktarna i realtid, vilket jämnar ut fläktkurvan och säkerställer tyst drift.

Huawei MateBook 14 är också utrustad med ett 57.4Wh batteri, tillsammans med intelligenta energisparande åtgärder för att ge långvarig uthållighet. Huawei MateBook 14 kan spela 1080p videor i 15 timmar, köra vanliga processer under 14 timmar eller surfa på internet i 10,5 timmar. Samtidigt kan Huawei MateBook 14, med 65W strömadaptern, användas för tre timmars regelbundet produktivt arbete efter endast 15-minuters laddning.

Innovativ teknik

Huawei MateBook 14 har en uppgraderad Huawei Share 3,0 OneHop, som gör det möjligt för användaren att dela bilder, videor och dokument via smartphones på ett kick. En nyhet för den senaste Huawei Share 3.0 är även möjligheten att dela skärminspelning för PC med en smartphone, vilket användaren kan göra genom att helt enkelt lätt skaka sin smartphone, trycka på Huawei Share-ikonen på laptopen för att starta inspelningen och initiera överföringen.

Den nya Huawei MateBook 14 har dessutom en Clipboard Sharing-funktion som låter användaren dela en clipboard mellan Huawei-telefonerna och laptops, vilket medför en sömlös delning mellan enheterna i realtid.

Huawei MateBook 14 har funktionen Fingerprint Power Button 2,0. Två-i-ett-knappen integrerar fingeravtryckssensorn i strömbrytaren för ”One Touch log-in”. kombinerat med BIOS-optimeringar effektiviserar denna innovativa lösning enhetens uppstartsupplevelse och låter användaren komma igång snabbt och smidigt.

För att ge bästa möjliga ljudkvalitet stöder Huawei MateBook 14 Dolby atmos, vilket ger en fängslande filmisk ljudupplevelse. Dolby atmos skapar en fantastisk hörlursupplevelse där ljudet flödar överallt omkring. Den stöder också Amazon Alexa och Microsoft Cortana, två smarta röstassistenter som ger användaren ännu ett sätt att interagera med sin dator.

Den nya Huawei MateBook 13 är den senaste bärbara datorn som riktar sig mot akademiker och unga yrkesverksamma. Den omdefinierar standarden för visning, prestanda, plattformsoberoende sammankoppling i 13-tums notebook-segmentet. Den drivs av upp till den 8:e generationens Intel Core i7-8565U-processorer och NVIDIA GeForce MX150 GPU, och är utrustad med Huawei Shark fin fläktar 2.0 som ger större kyleffekt. Fläktarnas förbättrade kylningsprestanda gör att den bärbara datorn håller sig sval och tyst, även när intensiva processer körs. Huawei MateBook 13 har en 3:2 FullView-skärm med 10-punkts multitouch-alternativ och ett screen-to-body-förhållande på 88 procent. Det stöder också den intuitiva trefingers-gesten för skärmdumpar. För att förenkla dataöverföring mellan datorer och smartphones har Huawei MateBook 13 utrustats med den uppgraderade Huawei Share 3.0.

Pris och tillgänglighet

Huawei MateBook 13 finns till försäljning direkt. Rekommenderat cirkapris från 9 990 SEK. Pris och tillgänglighet för Huawei MateBook 14 är ej bestämt.

Relaterade Artiklar