HP lanserar OMEN-nyheter för en överlägsen gamingupplevelse
Hem GAMINGE-SPORT HP lanserar OMEN-nyheter för en överlägsen gamingupplevelse

HP lanserar OMEN-nyheter för en överlägsen gamingupplevelse

Publicerat av: Redaktionen

Ny bärbar gamingdator och massor av tillbehör för spelare som är vill vinna, bland annat världens första headset med aktiv kylteknik

HP lanserar OMEN-nyheter för en överlägsen gamingupplevelse 2Under dagens HP Gaming Festival i Peking presenterades flera nya produkter från OMEN, bland annat en mycket mindre och mer kraftfull version av bärbara OMEN 15, utökade funktioner för OMEN Command Center med OMEN Game Stream1 och en rad proffsiga tillbehör, bland annat världens första headset med aktiv kylteknik i öronkåporna.

Gaming är en av världens snabbast växande kategorier inom PC2. Sedan lanseringen 2016, har OMEN vuxit till ett globalt gamingmärke som är känt för sin prestanda, smarta programvara, de fantastiska skärmarna och en ständigt växande serie av tillbehör för att passa spelare upp till högsta nivån inom esporten.

– Våra designers och tekniker levererar unik hårdvara, programvara och tillbehör för alla gamers. Oavsett om det är vår mest kraftfulla bärbara 15-tumsmodell, vårt nya tangentbord och vår nya mus, eller vårt senaste genombrott i form av headsetet Mindframe, ställer OMEN ständigt nya krav på tekniken som ger det där lilla extra till spelupplevelsen, säger Staffan Sjöberg, produktchef för konsumentdatorer på HP Sverige.

OMEN 15 Laptop: Nu ännu snabbare, mindre och mer kraftfull

Den senaste uppdateringen av den bärbara OMEN 15 är enklare att ta med, mer kraftfull och erbjuder både förbättrad hårdvara och fler funktioner. Den är framtagen för bästa möjliga spelprestanda och ger spelarna en förstklassig upplevelse vare sig de är hemma eller ute på språng.

Utvalda egenskaper:

 • Kraft: Upplev häpnadsväckande grafik med VR-redo NVIDIA GeForce GTX 1070 med MAX-Q Design3. 8:e generationens fyra- och sexkärniga Intel Core i+4 H-seriens processorer5 och upp till 32 GB DDR4-2666 RAM kommer att driva spel av de senaste titlarna och hantera multitasking och minneskrävande program med lätthet. OMEN 15 är flexibel när det gäller lagringsalternativ, och erbjuder SSD, HDD, SSD + HDD eller till och med HDD + Intel Optane-minne6 för lagringsacceleration.
 • Kylning: Med tanke på att avancerat spelande genererar extra mycket värme har den nya modellen större fläktar, en 3-fasmotor och flytande kullager för att skapa mindre friktion och mer konsekvent fläkthastighet i alla modeller. Ventiler på baksidan och i botten av datorn drar in kall luft medan två stora fläktar blåser ut värmen i de bakre hörnen. Vissa modeller7 har ett större luftintag i botten för att öka luftflödet.
 • Spelupplevelsen: Snygg och snabb grafik på en 15,6”-skärm, med skärmalternativ som inkluderar 144 Hz 1080p Full-HD, 60 Hz 4k8 eller 60 Hz FHD 1080p och NVIDIA G-SYNC på vissa modeller7. Levande ljud via stereohögtalare9 i samarbete med Bang & Olufsen och en separat ljudförstärkare. För de som använder headset kan man njuta av DTS Headphone:X10 för ett simulerat surroundljud så man kan höra från vilken riktning minsta lilla fotsteg kommer.
 • Expansion och flexibilitet: Det är enkelt att modifiera datorn genom att lossa Phillips-skruvarna under datorn, och lyfta bort den enda panelen för att komma åt lagringsenheter och minne. Den bärbara datorn levereras med ett brett utbud av portar som nu finns på baksidan för att öka rörelsefriheten, för de som använder en trådbunden mus och/eller en extern bildskärm.

OMEN GAME Stream: Streama med kraft tillsammans med OMEN

HP fortsätter att addera nya funktioner i sin programvara OMEN Command Center. Den senaste uppdateringen, som kommer förinstallerad på nya bärbara OMEN 15, gör det möjligt att utnyttja OMEN-datorns kraft för att streama1 spelinnehåll till andra Windows 10-enheter.

OMEN by HP Mindframe Headset: Håll dig kall i stridens hetta

En känd källa till obehag för många spelare är värmen som kommer från deras headsets9 under långa spelsessioner. Nästan hälften av alla gamers (46%) tycker att komfort11 är den viktigaste egenskapen när man köper ett headset. Nya OMEN Mindframe löser detta problem och är världens första headset med aktiv kylteknik i öronkåporna. Detta revolutionerande headset som börjar levereras senare i år kommer med avancerat ljud och är framtaget för maximal komfort.

Utvalda egenskaper:

 • Håll huvudet kallt: Den patenterade aktiva kyllösningen är utformad med en termoelektrisk enhet inuti hörlurarna som leder värme från kåporna mot utsidan, så att spelarna kan hålla sig svala och fokuserade i spända situationer.
 • Lyxig passform: Komforten är i fokus och ett självjusterande pannband skapar ett jämnt tryck över huvudet. Mjuka öronkuddar i konstläder gör att de sitter skönt kring öronen.
 • Taktiskt djup: Ett realistiskt positioneringsljud gör att du hör i 3D med DTS Headphone:X10 och virtuellt 7.1 surroundljud för att ha koll på fiendens minsta fotsteg.
 • Kommunicera, erövra och personifiera: Ge tydliga order med en brusreducerande enkelriktad mikrofon som direkt stängs av när du viker upp den och slås på när den viks ner igen. Volymen styrs enkelt på headsetets kåpa. RBG-belysning med valbara färger och effekter som kan justeras och styras via OMEN Command Center.
 • Stöd för flera plattformar: Använd USB 2.0 typ-A-kontakten för att koppla in till andra USB-kompatibla enheter än din PC.

OMEN by HP Sequencer Keyboard: Hastighet som märks

Manövrera i ljusets hastighet och få en konkurrensfördel med opto-mekaniska knappar. OMEN Sequencer har en ram i aluminium vilket gör det hållbart och lätt. Tangentbordet är extremt responsivt och anpassningsbart samt har en USB-port i bakre vänstra hörnet för extra bekvämlighet.

Utvalda egenskaper:

 • Blixtsnabb respons: Branschledande optisk-mekanisk Blue Switch-teknik som ger en responstid på 0,2 ms, vilket är ungefär tio gånger snabbare12 än traditionella mekaniska tangenter. Spelarna får det bästa av två världar, den taktila känslan hos en mekanisk switch och hastigheten från en optisk tangent.
 • Snabb kontroll: En framträdande röd rullstav i metall och dedikerade mediatangenter möjliggör blixtsnabba ändringar av ljudet.
 • Färger som definierar: Hitta en färg för varje tema med individuellt bakgrundsbelysta RBG LED-tangenter med 16,8 miljoner färgalternativ, alla med unika effekter och fullt anpassningsbara genom OMEN Command Center.

OMEN by HP Reactor Mouse: Snabb precision framtagen för tävling

OMEN Reactor är noggrant konstruerad för att ge spelarna konkurrensfördelar genom att lägga till en rad nya funktioner, inklusive nyheten med en robust USB-kabel i aluminium för minskat trassel.

Utvalda egenskaper:

 • Responstid i världsklass: Klicklagg är ett minne blott med opto-mekanisk knappteknik i världsklass med ljusstråleavkänning som möjliggör en responstid på 0,2 ms på vänster och höger knapp, vilket är tre gånger snabbare12 än en traditionell mekanisk mus.
 • Snabb och noggrann: Utrustad med en avancerad 16 000 DPI optisk sensor i toppklass, får nu spelarna en vass mus där reflexmässig hastighet och precision är otroligt viktigt.
 • Anpassningsbar komfort: En noggrant utformad ergonomisk form som är perfekt för esport, med gummigrepp på båda sidorna i kombination och med en justerbar handledshöjd som är balanserad på en metallfjäder för att skapa en mängd olika lägen för ergonomiskt spelande.
 • Färgglatt: Skapa en personlig touch genom anpassad belysning och olika effekter, där de två programmerbara RGB LED-dioderna justeras i OMEN Command Center.

OMEN X by HP Transceptor Backpack: Den perfekta ryggsäcken för gamers

Den här allt-i-allo-ryggsäcken är utformad för att göra spelande på olika ställen enkelt, bekvämt och snyggt, samtidigt som allt är säkert. OMEN X by HP Transceptor Backpack är framtagen för de som kräver det bästa och vill kunna ta med sig spelandet överallt.

Utvalda egenskaper:

 • För alla väder: Känn dig lugn med en ryggsäck i väderbeständigt material, med hård skalbotten, RFID-blocking-ficka13 och ett vadderat TSA-kompatibelt 17”-fack med genomföring för handtag på rullväskor så du kan passera genom flygplatsen med enkelhet.
 • Klar på studs: Med hjälp av märkta fickor som tydligt markerar var tillbehör ska placeras slipper du gräva i väskan för att hitta det du letar efter. Det går även att vika ner toppen av ryggsäcken och med hjälp av ett Fidlock-spänne justera storleken på den.
 • Ta med allt: Allt bärs bekvämt med vadderade axelband och ett justerbart bröstbälte.

OMEN by HP Mouse 400: Industristandard inom budget

För spelare som behöver bra tillbehör till ett överkomligt pris, finns OMEN by HP Mouse 400 med mekaniska OMRON-knappar. Den har vad som krävs för att komma direkt in i spelet, inklusive tillvalet “sniper mode” där framåtknappen sänker DPI till 400 när den hålls nere för att öka precisionen medan man siktar.

OMEN by HP Mouse Pad 200 och Hard Mouse Pad 200: Två val för att dominera

Ingen gamingutrustning är komplett utan en musmatta som ger precis rätt friktion för att hela tiden få jobbet gjort rätt. OMEN by HP Mouse Pad 200 kommer i en hård och en mjuk variant för att erbjuda något för de spelare som letar efter en snabb glidrörelse och de som önskar lite mer motstånd för större noggrannhet.

Pris och tillgänglighet14

 • OMEN 15 Laptop förväntas vara tillgänglig i juni, från ca 10 990 SEK inkl moms.
 • OMEN by HP Mindframe Headset förväntas vara tillgänglig i oktober till ca 1 995 SEK inkl moms.
 • OMEN by HP Sequencer Keyboard förväntas vara tillgänglig i juli till ca 1 995 SEK inkl moms.
 • OMEN by HP Reactor Mouse förväntas vara tillgänglig i juli till ca 799 SEK inkl moms.
 • OMEN X by HP Transceptor Backpack förväntas vara tillgänglig i juni till ca 2 495 SEK inkl moms.
 • OMEN by HP Mouse 400 finns tillgänglig nu till ca 449 SEK inkl moms.
 • OMEN by HP Mouse Pad 200 finns tillgänglig nu till ca 299 SEK inkl moms.
 • OMEN by Hard Mouse Pad 400 finns tillgänglig nu till ca 449 SEK inkl moms.

Relaterade Artiklar