Hem GAMINGE-SPORT Free Spin – Berättelsen om mitt spelmissbruk. Jag vill inte att någon annan ska behöva skriva en sådan bok

Free Spin – Berättelsen om mitt spelmissbruk. Jag vill inte att någon annan ska behöva skriva en sådan bok

Publicerat av: Redaktionen

Jag skrev boken “Free Spin, berättelsen om mitt spelmissbruk”. Jag vill inte att någon annan ska behöva skriva en sådan bok.

Free Spin - Berättelsen om mitt spelmissbruk. Jag vill inte att någon annan ska behöva skriva en sådan bok 2

Nu är det farligt lätt att tro att allt ska ordna sig med den där vinsten i något spelsammanhang. Den där som bevisligen (?) många andra vunnit. Jackpot. Tro mig, du kommer bara att förlora.

För mig var det nödvändigt, jag behövde skriva för att överleva mitt spelberoende. Nu har många människor den tid som de kanske inte haft tidigare, är uttråkade och oroliga, bekymrar sig över hur pengarna ska räcka till allt när de är permitterade. Nu är det farligt lätt att tro att allt ska ordna sig med den där vinsten i något spelsammanhang. Den där som bevisligen (?) många andra vunnit. Jackpot.

Tro mig, du kommer bara att förlora.

Om du har tur kanske du enbart förlorar pengar. Har du mindre tur förlorar du också din självkänsla, din respekt för dig själv, din tro på att du faktiskt har ett värde. Att du är viktig, att du duger som du är. Om du har tur fortsätter den du älskar att älska dig. Och de dina slipper skämmas över att du spelat bort hela din existens. Slipper säga ”morsan är alldeles väck, hon är inte klok”.

Jag hade också tur som förlorade allt jag någonsin ägt. Inte för att det var mycket, men det var mitt. Plötsligt var ingenting mitt längre. Allt var borta, bortspelat. Kronofogde, skamliga räntor på lån, rädsla varje gång något låg i brevlådan. Efter flera år skuldsanering, som snart är klar. En ynka liten början på ny självkänsla, ny glädje över att jag överlevde.

När det värsta hänt, och alla mina svek och lögner avslöjats, blev mitt sätt att bearbeta mitt liv att skriva och beskriva. Mina ord bekräftade för mig att det går att överleva, det går att vilja leva igen. Också när det mesta tycks förlorat. Historien kan inte göras om. Den kan accepteras, den kan få vara historia – och liv kan levpå nas med ett spelmissbruk som historia.

Free Spin är berättelsen om mitt spelmissbruk. Min bok gjorde mig fri. Den gav mig mitt liv tillbaka. Jag är tacksam också för de eländiga åren, för alla sorger, och all skam. Jag lever, och idag spelar jag inte. För min egen trygghet har jag registrerat mig (kontinuerligt, ett år i taget) på spelpaus.se. Gör det du med.

Free Spin finns som inbunden och ljudbok.

Relaterade Artiklar