Hem NYHETER Malena Hjerpe lanserar digitala symönster via Etsy.com för alla

Malena Hjerpe lanserar digitala symönster via Etsy.com för alla

Publicerat av: Redaktionen

Mönsterkonstruktören och entreprenören Malena Hjerpe som driver företaget Pattern by Malena, hjälper bland annat klädföretag att ta fram en bra passform för kläder och att hitta den rätta siluetten.

Malena Hjerpe lanserar digitala symönster via Etsy.com för alla 3Hon har jobbat som mönsterkonstruktör för H&M och Arket i Stockholm och Shanghai. Nu lanserar Malena sitt första digitala symönster med sömnadsbeskrivning via Etsy.com, en marknadsplats online för hantverksinriktade eller egenproducerade produkter.

–I dagsläget har jag lanserat mönster för joggers för dam, barn och baby. Inom kort kommer även en t-shirt och till sommarn planeras en liten sommarkollektion. Mönstren är gjorda i PDF-format och man kan köpa dem online och ladda ner direkt, berättar Malena Hjerpe. De är anpassade så att både en nybörjare och en erfaren sömmerska ska kunna använda mina mönster.

Malena startade eget i samband med flytten till Umeå och är positivt överraskad över vilken entreprenörsstad Umeå är.

–Alla är väldigt hjälpsamma, ger gärna tips och delar med sig av sina kontakter och det finns många som hjälper nystartade företag. Jag kom snabbt i kontakt med eXpression Umeå (tack vare ett tips från en kund) och att få ta del av Creative programmet har gett mig så otroligt mycket. Jag har fått lyssna på intressanta föreläsningar, deltagit i många utbildningar och fått trevliga bordsgrannar att ta en fikapaus med.

Samarbeten mellan företag och branscher är något som Malena tror starkt på och har under våren ingått ett samarbete med Malena Björndahl ”MalenaMi” en stor influencer från Finland med kunskaper inom sociala medier och fotografering.

–Jag hade länge följt Malena Björndahl och hennes blogg www.malenami.com och gillade verkligen hennes bildspråk. Hon hade också nyligen flyttat till Umeå, så jag kontaktade henne och frågade om hon var intresserad av att samarbeta. Hon har bloggat och jobbat med sociala media i 12 år, säger Malena. Samarbetet har varit fantastiskt, jag har fått konkreta råd, hjälp och tips för hur jag ska jobba framöver. Nu har jag mera kunskap och det känns lättare att planera arbetet. Och såklart fick jag massor med fina bilder av MalenaMi att använda i mina kanaler. Vi planerar även göra ett CoLab och tillsammans skapa en liten kollektion till sommaren med symönster för härliga linnekläder.

Mönstren finns till försäljning via marknadsplatsen Etsy.com och går att få i damstorlekar EUR 32–56, barnstorlekar 92–140 och babystorlek 50–92.

–Efter att man har köpt mönstret via Etsy.com kan man direkt ladda ner det som en PDF-fil och skriva ut det på A4 papper. Sedan klipper man bort marginalerna på två sidor och tejpar eller limmar ihop arken. Mönstret är uppbyggt i olika lager i PDF-filen och man kan välja att skriva ut mönstret med eller utan sömsmån och att skriva ut fler eller enbart sin egen storlek. Det finns även en sömnadsbeskrivning där dessa steg förklaras mera utförligt.

Relaterade Artiklar