Hem GAMINGE-SPORT Flygande start för e-sportbolag i Linköping – backas upp av tungt nätverk av investerare

Flygande start för e-sportbolag i Linköping – backas upp av tungt nätverk av investerare

Publicerat av: Redaktionen

Startup-bolaget Flashe Gaming Group, som huserar i dataspelsinkubatorn East Sweden Game i Ebbepark i Linköping, har fått en flygande start och har på kort tid lanserat flera produkter som ökar prestanda och minskar risken för skador inom e-sport.

Flygande start för e-sportbolag i Linköping – backas upp av tungt nätverk av investerare 3

Oskar Ödmark, vd Flashe Gaming Group

Efter två lyckade crowdfunding-kampanjer tar de nu nästa steg och säkrar finansieringen genom flera namnkunniga investerare och investerarfonder.

— Det är oerhört roligt att det finns så många som tror på mig och det jag håller på med. Jag startade det här bolaget när jag själv skadade mig vid datorspelande, och insåg vilket stort problem det är över hela världen. Med hjälp av investeringen har Flashe nu möjlighet att skala upp verksamheten, och fortsätta sträva efter att bidra med ett stort kundvärde globalt. Tanken är att utgå från befintliga problem, och sedan lösa dessa med ny innovation, ergonomi och prestanda i åtanke. Jag är övertygad om att jag, med hjälp av mitt superteam av investerare, nu kan lyckas nå ut till fler då fokus ligger på produkter som väldigt många människor kan ha nytta av, säger Oskar Ödmark, vd och grundare av Flashe Gaming Group.

Flera produkter på växande marknad

E-sportmarknaden växer snabbt och de många och stora turneringarna drar till sig stor publik. Samtidigt har prispengarna ökat och ligger nu på samma nivåer som för andra sporter. Marknaden för produkter som ökar prestandan för spelaren växer i takt med marknaden och förväntas nå rekordnivå i framtiden. Här har Flashe Gaming Group lanserat flera produkter.

Flygande start för e-sportbolag i Linköping – backas upp av tungt nätverk av investerare 4Den första är en patenterad spelhandske, Flashe Gaming Glove, som ska minska spelrelaterade skador hos spelarna och ge bättre ergonomiska förutsättningar, genom att den har ett inbyggt handledstöd som ger stöd för både arm och handled. Samtidigt bidrar handsken till att spelaren kan flytta musen snabbare, enklare och med större precision, tack vare att undersidan är täckt med teflon. I samband med spelhandsken så utvecklades även en gamingsleeve. Tanken är att den ska användas i samband med handsken, för att öka kompressionen och i sin tur blodflödet. I dagsläget finns spelhandsken och gamingsleeven tillgänglig hos stora återförsäljare som CDON, Inet, Maxgaming, och förhoppningsvis många fler inom kort.

Flashe Gaming Group lanserade nyligen ännu en framgångsrik crowdfunding-kampanj för den nya innovativa produkten Xdapter. Den gör spelarens mobiltelefon till en gamingdator som kan kopplas till skärm, tangentbord, mus, hörlurar, och till och med en nätverkskabel för maximal prestanda. Xdapter är också patentsökt och kommer att finnas tillgänglig hos återförsäljare innan sommaren.

— När vi startade East Sweden Game för tre år sedan var det exakt den här typen av investeringar vi ville uppmuntra, så det är extra roligt att se Flashe ta det här viktiga steget, säger Alexander Milton, affärscoach på East Sweden Game.

Relaterade Artiklar