Mode blir digitalt – Fashion Week i Metaverse öppnar
Hem EVENT Mode blir nu digitalt – Fashion Week i Metaverse öppnar

Mode blir nu digitalt – Fashion Week i Metaverse öppnar

Publicerat av: Redaktionen

Normalt så går Fashion Week i Milano, London, Paris eller New York.

Men i takt med att kryptovalutorna rusar upp rejält, så lanseras också modevärlden digitalt på den så kallade Metaverse Fashion Week (MFW).

Stora delar av de fysiska modeveckorna i Europas storstäder och modeveckan i Metaverse är liknande.

De stora varumärkena finns på båda och likaså besökarna. Men det är lättare att få inträde och Metaverse Fashion Week jämfört med London eller Paris modevecka, skriver Vouge Business i sin förhandstitt.

Det bör noteras att flera stora flaggskeppsbutiker finns representerade på Metaverse Fashion Week, påpekar Valutahandel.se. Genom att vara med, så kan bolagen visa att de hänger med och får därmed högre kredibilitet bland den yngre målgruppen. ”Det är en fantastisk strategi för smarta modeskapare att vara med på världens första digitala modevecka”, säger Markus Jalmerot, medgrundare av Valutahandel.se.

Det är också mycket mindre tröskel för att komma in. Allt handlar i slutändan om att vara lite mer kryptoanpassad, för att få tillgång till världens första Metaverse baserade modevecka. Det smidiga är att man slipper resa för att vara med och kan upptäcka nyskapande modeplagg från unika kollektioner från komforten av hemmet, eller från mobiltelefonen.

Metaverse Fashion Week är till stora delar ett experiment, då det inte gjorts i samma skala på nätet tidigare. Dörrarna öppnas kl 16.00 idag till MFW och det finns en rad olika sektioner på Fashion Week i Metaverse, såsom ovanligt mode, lyxhörnan och modeskaparnas Metafest. En av sektionerna har ett 20-tal designers och artister med sin egen hörna. Bland flaggskeppsbutikerna så finns flera av modevärdens största namn representerade. Det är en stor fördel att ha Ethereum i sin plånbok (se ETH recensionen), medan det finns även andra stora kryptovalutor för detta event. En av kryptovalutorna som är viktiga för eventet recenseras av Crypto Lists och kallas MANA.

 

Mode blir digitalt – Fashion Week i Metaverse öppnar

Under det fyra dagar långa eventet så finns flera specialkollektioner från kända modeskapare. Det finns givetvis också flera stora fester som arrangeras av MVFW. Det öppnas även upp för ett flertal tävlingar från olika delar av världen, såsom MetaTokyo eller hur man klär upp sin avatar i metavärlden. Det finns också olika självporträttstävlingar där deltagare kan vinna åtråvärda priser. Deltagarna på MVFW får även spela minispel, kan upptäcka mer om NFT’er och kan även vinna denna typ av digital konst. Samtidigt så sker ett stort antal intervjuer under de kommande dagarna.

 

 

 

Relaterade Artiklar