Ettanfotboll förlänger nu samarbetet med Playmaker.AI
Hem GAMINGE-SPORT Ettanfotboll förlänger nu samarbetet med Playmaker.AI

Ettanfotboll förlänger nu samarbetet med Playmaker.AI

Publicerat av: Redaktionen

Ettanfotboll förlänger samarbetet med Playmaker.AI

Under våren 2021 ingick Ettanfotboll ett samarbete med Östersundsbaserade Football Analytics Sweden som sedan 2016 drivit en AI-baserad plattform för datainsamling från fotbollsmatcher.

Nu väljer intresseorganisationen Ettanfotboll att förlänga samarbetet över säsongen 2022.

2021 utökade Ettanfotboll sin matchbevakning och datainsamling kring ligan. Analysverktyget Playmaker.AI var en del av satsningen när organisationen siktade på att skapa en ännu mer professionell bevakning och rapportering runt ligan.

– Genom Playmaker.AI har vi kunnat presentera intressant data kring spelare och lagen inför och under matcherna. Genom verktyget har vi också tagit fram spännande och engagerande innehåll till olika kanaler. Dessutom har det hjälpt oss i vårt interna arbete som syftar till att kartlägga bland annat talangsegmentet i ligan, säger Johan Englund, ordförande för intresseorganisationen Ettanfotboll.

– Att vi nu väljer att förlänga samarbetet är en naturlig del i den satsning som vi gör för att höja riksintresset för Ettan och kunskapen om ligan, tillägger Englund.

Ettanfotboll förlänger nu samarbetet med Playmaker.AIUnder 2021 var det också flera klubbar som valde att ansluta sig till Ettanfotbolls samarbete med Playmaker.AI och ta del av det AI-baserade analysverktyget, bland andra Piteå IF, Sollentuna FK, Täby FK och Tvååkers IF.

– Vi är glada över att fortsätta samarbetet med Ettanfotboll. Tillsammans utvecklar vi Ettanfotboll och skapar ett större och bättre underlag för scouting och analys av spelare och lag samt förutsättningar för klubbarna att jobba mer datadrivet, säger Joakim Plogell och Ola Lidmark Eriksson, grundare av Playmaker.AI.

 

Relaterade Artiklar