DreamHack Masters kommer till Malmö
Hem GAMINGE-SPORT DreamHack Masters kommer till Malmö

DreamHack Masters kommer till Malmö

Publicerat av: Redaktionen

I april kommer den första upplagan av DreamHack Masters, en turnering i världsklass i spelet Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), gå av stapeln i Malmö.

DreamHack Masters kommer till Malmö 216 internationella lag kommer att tävla om över 2 miljoner kronor i prispengar där de 8 bästa lagen når slutspelet som kommer att hållas i Malmö Arena 16-17 april.

– Vi är oerhört glada över att introducera DreamHack Masters i Malmö. Här får både svenska och danska fans den första gemensamma arenaupplevelsen av CS:GO. Vi ser fram emot att överträffa DreamHack Open Cluj-Napoca, som hittills varit den bästa turneringen i CS:GO vi har producerat. Upplevelsen för besökaren kommer bli långt utöver det vanliga och vi förväntar oss miljoner fans som förutom i arenan även följer oss online, säger Tomas Lyckedal, affärsutvecklingschef på DreamHack.

Evenemanget blir det första e-sport evenemanget som anordnas i Malmö Arena.

– Vi har sedan 2010 följt e-sporten och nu äntligen blev det läge för oss att slå oss in i sammanhanget. Med Malmö som bas för många välrenommerade spelföretag, skulle det vara angenämt att i framtiden få ta denna typ av evenemang till ännu högre höjder, säger Karin Mårtensson, vd för Malmö Arena.

I Skåne finns det många internationellt erkända spelutvecklare som exempelvis King och Massive Entertainment, dessutom har Malmö högskola en utbildning för spelutvecklare.

– Vi är väldigt stolta över att ha bidragit till att DreamHack har valt att lägga denna tävling i Skåne. Det är oerhört spännande och vi ser det som en början på att Skåne, både nationellt och internationellt, ska uppfattas som den fantastiska region inom spelutveckling som det faktiskt är, säger Kristina Fältskog-Edqvist, projektledare på Event in Skåne.

Mer information finns på masters.dreamhack.com, där informationen kontinuerligt uppdateras.

Relaterade Artiklar