Canon lanserar objektiv med extrem supervidvinkel och oslagbar bildkvalitet
Hem PRODUKTNYHETER Canon lanserar objektiv med extrem supervidvinkel och oslagbar bildkvalitet

Canon lanserar objektiv med extrem supervidvinkel och oslagbar bildkvalitet

Publicerat av: Redaktionen

Canon lanserar det vidaste zoom-objektivet med autofokus som någonsin skapats för en fullformatskamera

Canon lanserar RF 10-20mm F4L IS STM, ett nytt tillskott i L-serien för professionella fotografer och filmare.
RF 10-20mm F4L IS STM skapar obegränsade möjligheter genom sin extrema supervidvinkel och oöverträffade bildkvalitet – i ett kompakt format.
Den ultimata supervidvinkeln

Objektivet bygger vidare på kapaciteten i de befintliga vidvinkelobjektiven i RF-serien och är nu den vidaste AF-zoomen som någonsin skapats för en fullformatskamera, med en bildvinkel på upp till 130°. Med zoom från 20 mm vidvinkel till en exceptionell och unik ultrabred brännvidd på 10 mm, får fotograferna nu ett tagningsområde som är mer än två gånger brännvidden 16 mm.

Mer plats i bildutsnittet skapar fräscha perspektiv och dramatiska panoraman. Man kan lägga till extra intresse för förgrunden, fånga trånga interiörer och arkitektur, lägga till extra djup i landskap och filmmakare kan göra kreativa, avundsvärda tagningar.

Varenda liten detalj, precis som det ska vara

Det nya objektivet levererar oöverträffad bildkvalitet i vidvinkel och uppnår otrolig skärpa och klarhet med praktiskt taget ingen distorsion.

RF 10-20mm F4L IS STM är konstruerat enligt högsta standard och innehåller den senaste tekniken Peripheral Control Image Stabilisation (IS), för kristallklara, skakningsfria bilder även i utmanande tagningsförhållanden eller utan tillgång till stativ. Den nya bildstabiliseringstekniken säkerställer skakningsfria bilder från bildens mitt ut till kanterna och har fem stegs optisk stabilisering, eller sex steg i kombination med en kamera som har inbyggd stabilisering. Avancerad raktecknad optisk design ger ett skarpt och korrekt resultat – raka linjer förblir raka, även i bildens kanter, tack vare den avancerade optiska sammansättningen. En konstant maximal bländare f/4 skapar konsekvent exponering genom hela brännvidden och de senaste optiska beläggningarna minimerar de reflexer och ljusslöjor som kan vara vanliga i supervidvinkelbilder.

Superkompakt och portabel

Trots den avancerade tekniken är objektivet lätt att använda. RF-fattningen ger enastående bildkvalitet från en kompakt design och möjliggör en enormt ökad kommunikationshastighet och bandbredd mellan kamera och objektiv.

Canon lanserar objektiv med extrem supervidvinkel och oslagbar bildkvalitetRF 10-20mm F4L IS STM väger endast 570 g och förtjänar en permanent plats i tillbehörsväskan. Jämfört med EF 11-24mm f/4L USM väger det mindre än hälften (610 g lättare) och bredd och längd är 2 cm mindre. Det nya objektivet tillsammans med kameran EOS R8 väger faktiskt mindre än själva EF-objektivet. Allt detta– trots den bredare bildvinkeln och tillägget med IS-teknik. Fotografering i begränsade utrymmen blir inte bara enklare, tillbehörsväskan blir också lättare.

Byggd för yrkesfotografer

Med överlägsen bildkvalitet, större kapacitet för vidvinkelbilder och filmer och lätt design blir RF 10-20mm F4L IS STM en väsentlig uppgradering för fotografer och filmmakare som vill höja kapaciteten till nästa nivå. Objektivet passar perfekt för landskap och arkitektur, men kan också skapa ett lite annorlunda perspektiv för sportevenemang eller dokumentärer.

RF 10-20mm F4L IS STM klarar riktigt utmanande väderförhållanden och är skyddat mot fukt och damm.

Viktiga egenskaper:

  • De asfäriska linserna, Super UD- och UD-glasen (inklusive en asfärisk UD-lins) hjälper till att uppnå den höga bildkvalitet som gäller för ett L-objektiv
  • Mycket hållbara damm- och vattentäta egenskaper för att klara de bistra förhållanden som yrkesfotografer ställs inför
  • SWC (Subwavelength Structure Coating) på 2 linsytor och ASC (Air Sphere Coating) minskar ljusslöjor som orsakas av ljuskällor i själva bilden, ett fenomen som ofta märks med vidvinkelobjektiv
  • Det här är det första objektivet i L-serien som är utrustat med STM-motor och ständig möjlighet till manuell fokusering – tack vare en kompakt fokusgrupp med låg vikt

RF 10-20mm F4L IS STM kommer att finnas tillgängligt från och med den 26 oktober 2023, med ett rekommenderat pris inklusive moms på 34 399 kronor.

Relaterade Artiklar