Bencha introducerar en AI-baserad bildsöksfunktion
Hem DETALJHANDEL Bencha introducerar en AI-baserad bildsöksfunktion

Bencha introducerar en AI-baserad bildsöksfunktion

Publicerat av: Redaktionen

Bencha introducerar nu ett modernt sökverktyg baserat på maskininlärning och datorseende, där man med hjälp av en bild kan söka efter kläder, skor och accessoarer i Benchas produktdatabas istället för att skriva det.

Den nya algoritmen bakom Benchas bildsöksfunktion skall ses som ett komplement till vanlig fritextsökning med syfte att underlätta för användaren att hitta vad man letar efter.

Vare sig man ser något som man gillar i butik, webbshop eller på sociala medier, blir det nu enklare att hitta rätt produkter.

Sökresultaten presenteras tillsammans med identifierade föremål i bilden vilka algoritmen bedömer vara av intresse för användaren. Det innebär att man som användare inte är begränsad till att söka efter enbart en produkt åt gången. Från och med nu man kan man faktiskt söka efter en hel outfit och få sökresultat för de olika plaggen på en och samma gång!

Bencha introducerar en AI-baserad bildsöksfunktion– Det här är första steget i att realisera Benchas AI-strategi för en förenklad och förbättrad shoppingupplevelse, säger Robert Cedergren, Machine Learning Engineer tillika ansvarig för AI-utveckling på Bencha. Med hjälp av AI och algoritmer vill vi erbjuda en modern shoppingupplevelse i linje med vad dagens konsumenter förväntar sig. I slutändan handlar det om att möjliggöra enkel, relevant och medveten konsumtion.

Bildsöket introduceras först i appen och kommer även att finnas på webben inom kort.

Fler lanseringar följer under hösten.

Relaterade Artiklar