Battleriff Gaming lanserar Battleriff Pro Legends i e-sporten Hearthstone i samarbete med tyska TaKe TV
Hem GAMINGE-SPORT Battleriff Gaming lanserar Battleriff Pro Legends i e-sporten Hearthstone i samarbete med tyska TaKe TV

Battleriff Gaming lanserar Battleriff Pro Legends i e-sporten Hearthstone i samarbete med tyska TaKe TV

Publicerat av: Redaktionen

E-sportplattformen Battleriff Gaming har nu startat turneringen Battleriff Pro Legends i e-sporten Hearthstone.

Battleriff Gaming lanserar Battleriff Pro Legends i e-sporten Hearthstone i samarbete med tyska TaKe TV 2Detta görs I samarbete med TaKe TV som har gedigen erfarenhet av att producera och streama live-event inom e-sport.

Turneringen har varit igång i två säsonger som pågått 30 dagar vardera och har varit mycket framgångsrik. 200 av världens bästa och topprankade Hearthstone-spelare har deltagit. Turneringen spelas i ”ladders” på Battleriffs digitala e-sportarena. Nu utökas turneringen med en sommarserie som omfattar tre nya säsonger som pågår 30 dagar vardera och som avslutas med ett två dagars live-event i september där de 16 bästa spelarna under säsongerna deltar.  Sommarserien görs i samarbete med TaKe TV som har en egen studio i Krefeld i Tyskland där det avslutande live-eventet kommer att hållas. TaKe TV kommer att ansvara för produktion av live-eventet samt för marknadsföring av turneringen gentemot potentiella sponsorer.

Sammanlagd prispott uppgår till 35 000 USD men kan komma att utökas beroende på sponsorintäkter. Turneringen är öppen för samtliga 200 tidigare toppspelare samt för de som kvalificerar sig genom att uppnå en global ranking-score överstigande 450 på Battleriffs digitala spelplattform.

Battleriffs e-sportplattform är den ledande e-sportarenan för digitala kortspel och då främst Hearthstone.

Battleriffs plattform och turneringsformat är enkelt skalbar till andra spel och regioner utanför Europa. Hearthstone har över 100 miljoner utövare och placerar sig alltid bland de tio mest sedda spelen på Twitch som är den ledande streamingplattformen för e-sport. Hearthstone attraherar en högutbildad och köpstark målgrupp och har till skillnad från andra e-sportspel en högre grad av kvinnliga utövare, cirka 30 procent.
– Vi är mycket glada åt samarbetet med TaKe TV som är välkända och har en rad av lyckade e-sportproduktioner på meritlistan. Jag är övertygad om att TaKe TV kommer att lyfta turneringen till nya nivåer med höga tittarsiffror och stort sponsorintresse. Vi är också stolta över att ha säkerställt en licens från Blizzard att driva turneringen, säger Torbjörn Vinsell, vd på Battleriff.

Publisher och ägare av Hearthstone är Blizzard som är en av världens ledande spelutvecklare. Turneringen sanktioneras av Blizzard genom en anpassad ”Tournament License” och utgör också kvalificering av fyra platser till Hearthstone Masters Tour Europe som äger rum i oktober.
– Battleriffs ”ladder”-baserade spelplattform är en stabil och välutvecklad digital arena med stor skalbarhet som lämpar sig väl för denna typ av turneringar. TaKe TV ser fram emot samarbetet med Battleriff och vi har förhoppningar om att turneringen kommer att permanentassom den bästa turneringsplattformen utanför Blizzards egna arrangemang, säger Dennis Gehlen, vd på TaKe TV.

Battleriff Gaming är ett Göteborgsföretag med cirka 130 aktieägare. Bolaget har investerat över 20 mkr i utveckling av plattform och affärskoncept. Bland storägarna ingår Jonas Sjögren som också är huvudägare av framgångsrika Storytel.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>