​Nest Labs till Sverige – smart teknik och snygga produkter ger säkrare hem
Hem ÅTERFÖRSÄLJARE ​Nest Labs till Sverige – smart teknik och snygga produkter ger säkrare hem

​Nest Labs till Sverige – smart teknik och snygga produkter ger säkrare hem

Publicerat av: Redaktionen

Nest Labs (www.nest.com) inleder en större satsning i Sverige med sina uppmärksammade säkerhetsprodukter för hemmet.

​Nest Labs till Sverige – smart teknik och snygga produkter ger säkrare hem 2Med Nest Cam och Nest Protect får man väldesignade kameror och brandvarnare som enkelt kan hanteras av alla i familjen via nätet och i mobiltelefonen. Förutom i Sverige lanseras Nest också i fem andra europeiska länder: Danmark, Finland, Norge och Schweiz.

– Nest vill skapa ett hem som tar hand om alla som bor där. Hittills har våra produkter och tjänster bara varit tillgängliga för försäljning på tretton marknader, men ändå används de redan av miljontals människor i över 190 länder. Nu expanderar vi inom hela Norden och till Schweiz – och tidigare i år lanserade vi också Nest i Tyskland, Österrike, Italien och Spanien. Det gör att vi har tredubblat vår närvaro i Europa bara under 2017, säger Lionel Paillet, chef för Nest inom EMEA.

Följande Nest-produkter lanseras i Danmark, Finland, Norge, Sverige och Schweiz:

  • Nest Protect – rök- och kolmonoxidlarm (rekommenderat återförsäljningspris: 1 395 kronor inkl. moms). Nest Protect söker efter snabbt uppflammande bränder, pyrande bränder och kolmonoxid. En röst varnar och berättar var faran finns. Om man inte är hemma skickas en varning till mobilen. Falsklarm som t.ex. om man bränner vid bröd i brödrosten kan man direkt stänga av via mobilen.
  • Nest Cam Indoor (rekommenderat återförsäljningspris: 2 095 kronor inkl. moms). Kameran skickar varningar vid rörelser och ljud. När det är mörkt sprider Night Vision ett jämnt ljus över hela synfältet. I Nest-appen kan man var man än befinner sig styra och realtidsvisa i HD (1 080p) och se att värdesaker, husdjuren eller barnen är trygga.
  • Nest Cam Outdoor (rekommenderat återförsäljningspris: 2 395 kronor inkl. moms). Kameran är väderbeständig, installeras enkelt på t.ex. en husfasad och kopplas till elnätet så att man kan hålla koll på hemmet dygnet runt, alla dagar. En varning skickas när något händer och en högtalare gör det möjligt att fånga någons uppmärksamhet via mobilen.
  • Nest Cam IQ (rekommenderat återförsäljningspris: 3 695 kronor inkl. moms). En smart säkerhetskamera som kan skilja på personer och föremål. Nest Cam IQ kan identifiera när någon befinner sig i hemmet, varna ägaren och sedan automatiskt följa personens rörelser. Med Nest Cam IQ får man video i 1 080p HD, ljud i HD-kvalitet och strömmande video i realtid dygnet runt.
  • Nest Aware (från 110 kronor inkl. moms). Lägg till Nest Aware i Nest Cam så får du kontinuerlig videoinspelning, aktivitetszoner och varningar om ljud som talar om när kameran hör en person som pratar eller en hund som skäller. Med den här tjänsten skickar Nest Cam Indoor och Nest Cam Outdoor varningar till dig när en person är i närheten. Du får också aviseringar om bekanta ansikten från Nest Cam IQ så att du vet om det är en familjemedlem eller en obekant person.

Partner och tillgänglighet
Nests säkerhetsprodukter är från och med i dag tillgängliga för försäljning från ledande återförsäljare som Elgiganten och Clas Ohlson i de nordiska länderna.

Relaterade Artiklar