3D-printade möbler i trä – Konstfack på NK under Stockholm Design Week
Hem EVENT 3D-printade möbler i trä – Konstfack på NK, plan 3 under Stockholm Design Week

3D-printade möbler i trä – Konstfack på NK, plan 3 under Stockholm Design Week

Publicerat av: Redaktionen

Kommer den träbaserade 3D-skrivaren att revolutionera designbranschen? 

Kom och säg vad du tror efter att ha sett tio möbler printade med en revolutionerande 3D-teknik i full skala, på utställningen LAYER BY LAYER på NK, plan 3.

Under hösten 2021 har kandidatstudenter på programmet Inredningsarkitektur och Möbeldesign på Konstfack fått möjligheten att skapa möbelprotyper med hjälp av storskalig 3D-printteknik. I samarbete med Circlab i Torsby och The Industry i Värnamo har de med hjälp av 3d-printrobotar skrivit ut sina möbelprototyper i storformat; ända upp till 2 x 2 x 5 meter.

Tekniken utmärker sig inte bara genom sin utskriftsstorlek utan också genom det biobaserade materialet som printas, biokomposit av trä bundet med PLA från förnybara resurser, vilket ger möjlighet till en mer hållbar produktion. Ytterligare en fördel med materialet är att gamla trasiga trämöbler och icke önskvärt trä från andra produktioner kan brytas ned och ges nytt liv.

3D-printade möbler i trä – Konstfack på NK under Stockholm Design WeekProjektet har gett insikter och kunskap om hur den här tekniken i framtiden kan användas för möbel- och designproduktion och hur den kan bli ett nytt verktyg i designerns verktygslåda. Resultatet är en variation av möbler och objekt som på olika sätt utmanar produktionstraditioner och drar nytta av 3D-printerns unika möjligheter.

LAYER BY LAYER visas på NK, plan 3 under Stockholm Design Week 2022, 7–28 februari.

Specialvisning fredag 11 februari klockan 10.00, välkommen!

 

 

 

Relaterade Artiklar