Novax investerar i Madden Analytics för att hjälpa varumärken och återförsäljare att optimera försäljning och lager
Hem NYHETER Novax investerar i SaaS-bolaget Madden Analytics för att hjälpa varumärken och återförsäljare att optimera försäljning och lager

Novax investerar i SaaS-bolaget Madden Analytics för att hjälpa varumärken och återförsäljare att optimera försäljning och lager

Publicerat av: Redaktionen

SaaS-bolaget Madden Analytics grundades sommaren 2020 av ett team med bred erfarenhet från e-handel och retail från bolag som Sportamore, Sitoo, Nividas Eyewear och BCG.

Nu tar bolaget in nytt expansionskapital från branschkunniga investerare med Novax som huvudinvesterare.

Varumärken och återförsäljare går varje år miste om försäljning för hundratals miljarder kronor på grund av att varor tar slut på lager, samtidigt som de ofta sitter på stora överlager av artiklar som inte säljer som väntat. Det tekniska stödet för just varuförsörjning har släpat efter – de stora tekniska framstegen inom e-handel och retail har snarare fokuserat på kundresan.

Novax investerar i Madden Analytics för att hjälpa varumärken och återförsäljare att optimera försäljning och lager

Madden Analytics grundare Petter Flordal och Axel Jacobson

Madden Analytics hjälper varumärken och e-handlare att effektivisera varuförsörjning och försäljningsanalys med intuitiv och kraftfull mjukvara. Användarna kan studera försäljningsmönster, optimera lagernivåer och planera inköp baserat på prognoser som kombinerar avancerade datamodeller med användarens egen kunskap. Data samlas in från alla försäljningskanaler – både från försäljning direkt till konsument och via återförsäljare – med färdiga integrationer mot de mest populära systemen. På så sätt elimineras alla uppstartskostnader för kunderna.

“Våra kunder berättar att de saknat vår tjänst i marknaden. Samtidigt är vi ödmjuka inför att vi har mycket kvar. Vi kommer att använda kapitalet till att investera i organisation och teknik för att utveckla och nå ut med ännu mer användbar funktionalitet och ännu vassare intelligens, och på så sätt hjälpa fler kunder att öka försäljning och minska varulager”, säger vd Axel Jacobsson.

Bolaget grundades år 2020 av Axel Jacobson och Petter Flordal som mellan sig har bakgrund från bland annat BCG, Qliro och Nividas Eyewear. Madden har sedan lanseringen i början av 2021 knutit till sig kunder som Eytys, Gant, Eton, Flattered, ZooVillage och Care of Carl, och tar nu in externt kapital med Novax som huvudinvesterare för att accelerera vidare produktutveckling och fortsatt tillväxt. Jämte Novax finns en bred palett av branscherfarenhet med i ägarlistan, bl.a. Almi Invest, Jörgen Andersson (fd CMO på H&M och Uniqlo), Claes Winterfeldt (fd Inköpschef på Sportamore och XXL), Mikael Flodman (fd CTO Sportamore) och Johan Dettel (fd partner på EQT).

Joakim Skarborg, vd på Novax kommenterar:

“På Novax är vi mycket glada att få kroka arm med teamet på Madden Analytics. I Madden ser vi mycket av vad vi tycker kännetecknar ett lovande tillväxtbolag i tidigt skede – ett starkt och branschkunnigt team som adresserar ett välkänt men olöst problem i marknaden, med en produkt som visar tydlig och snabb ROI för kund. Vi ser fram emot att få stötta Axel, Petter och teamet i den fortsatta resan framåt.”

Axel Jacobsson, grundare och vd på Madden fortsätter:

“Vi är glada över att välkomna Novax som delägare. Deras historia av bolagsbyggande och med erfarenheter från tillväxtresor som Voyado, Medius och andra bolag inom retail-tech gör detta till en perfekt match för oss. Vi ser fram emot att jobba tillsammans under många år framöver”.

Relaterade Artiklar