Hem GAMINGE-SPORT Använd molnet – säkerhet nära “kanten” med Cato Networks SASE-produkt

Använd molnet – säkerhet nära “kanten” med Cato Networks SASE-produkt

Publicerat av: Redaktionen

Förra månaden tillkännagav Cato Networks att de vill jobba med en ny och första EMEA-distributör som utvecklat en egen produkt ovanpå Catos.

Använd molnet - säkerhet nära "kanten" med Cato Networks SASE-produkt 3De heter Nuvias Group. Cato säljer bara genom återförsäljare.

Cato har ju en produkt för god säkerhet som bör användas nära den egna enheten, SASE, Secure Access Service Edge. Produkten är i molnet och bygger vidare på ett nätverkstänk och erfarenhet. Produkten är lämplig inom WAN och även inom förändringsarbete. Det finns en beskrivning med som heter “RFP template”.

Man får en hel lista med åtgärder och kriterier för dessa som får användas och man får ta med den på RFPn om man har sån tur att man fått tag i SASE-plattformen nånstans. Och om den svarar mot egna behoven.

I “templaten” finns Catos kunskaper inom nätverk samlade. Dessa kunskaper är inom SASE-lösningens arkitektur och gäller även vad som behövs av komponenter som SD-WAN, säkerhet, molnet och globala uppkopplingar. Det går att styra. Man kan göra det själv (styra) och/eller lägga ut det på någon annan.

Det här är den första i sitt slag, enligt leverantören. Den kommer med SD-WAN och nätverkssäkerhet så att det blir en global molnanpassad tjänst.

Cato har alltså en plattform för SASE. Man får ordning med SD-WAN och nätverkssäkerhet i en global molnnära miljö. Cato optimerar tillgång till säkerhetsapplikationen för alla och överallt. Att använda Cato innebär att förflytta MPLS till SD-WAN och att förbättra uppkopplingen till både on-prem och molnet. Det går att möjliggöra ett säkert förfarande och det även vid branschvis anslutning till Internet.

Det går att göra det möjligt att säkerställa Internet genom att öppna för en hel avdelning och utan sömmar, sömlöst ta in molnet i lokalen (datacentraler). Dessutom går det väl att på ett gott sätt få med mobil användning. Nätverket kan fås att stå emot, d v s är säkert och robust (så kallad ‘zero trust’). Med Cato i nätverket på användarens företag kan nätverket användas flexibelt. På engelska talar man om “enable”, möjliggör.

Cato Cloud kopplar samman alla resurser som avser företagsnätverk, mobilt arbete och fysiska såväl som datacentraler i molnet.

Du kan koppla ihop allt på nätverket, olika orter, alltså platser med varann och med “remote workers” som jobbar mobilt. Dessutom med datacenters, fysiska som on-prem och i molnet. Man får ett globalt och säkert molnnära nätverk. Med all WAN och all internettrafik konsoliderad i molnet ger Cato möjlighet att få tag i en svit tjänster inom säkerhet för att skydda all trafik vid alla tider. Cato Cloud består av ett antal pelare. Ett globalt stöd som används till att erbjuda tillförlitlig uppkoppling överallt som så kallad “edge SD-WAN” till att styra flera länkar i “last mile” och värde. Säkerhet ingår.

Man talar om produkterna Cato Cloud Network och Cato Security Services. Företaget är medlem av AICPA och använder deras tjänst SOC som har att göra med att minska riskerna med outsourcing.

Catos största nyhet i år, den som företagets CEO Shlomo Kramer som också är medgrundare, är annars att man säkrat 77 M US-dollar som flera olika aktörer investerar i företaget. Det är den största sammanlagda investeringen under en period för Cato hittills. Cato visade god vinst i fjol och nu är SASE kanske den viktigaste tekniska nyheten som man lärt känna under pandemin då många jobbat hemifrån.

Dessutom har man i år alltså skrivit ett avtal med sin första paneuropeisk distributör. Nuvias Group är alltså channel partner. Avtalet blev offentligt den 21 april. I samarbetet ingår att Cato utbildar och vägleder. Dessutom hjälper Cato till med skräddarsydda lösningar för slutkunds räkning.

Relaterade Artiklar