11:e generationens Intel Core levererar ledande överklockningsmöjligheter och spelprestanda
Hem GAMINGE-SPORT 11:e generationens Intel Core levererar ledande överklockningsmöjligheter och spelprestanda

11:e generationens Intel Core levererar ledande överklockningsmöjligheter och spelprestanda

Publicerat av: Redaktionen

Den 11:e generationens Intel Core S-serie med processorer för stationära datorer (arbetsnamn “Rocket Lake-S”) har idag lanserats över hela världen.

11:e generationens Intel Core levererar ledande överklockningsmöjligheter och spelprestanda

Flaggskeppet i serien, Intel Core i9-11900K, når klockfrekvenser på upp till 5,3 GHz med Intel Thermal Velocity Boost vilket levererar ännu mer prestanda till spelare och hårdvaruentusiaster.

Den 11:e generationens Intel Core S-serie med processorer är baserade på den nya Cypress Cove-arkitekturen och är utformade för högre effektivitet för både hård- och mjukvara och ökad rå spelprestanda. Den nya arkitekturen förbättrar instruktioner per cykel (IPC) med upp till 19 procent (gen-over-gen) för kärnorna med högst frekvens och lägger till Intel UHD-grafik med Intel Xe-grafikarkitektur för multimedia och intelligenta grafikfunktioner. Detta spelar roll eftersom spel och de flesta tillämpningar fortfarande är beroende av högfrekventa kärnor för att driva höga bildhastigheter och låg latens.

Med de nya 11:e generationens processorer för stationära datorer fortsätter Intel att höja ribban för spelprestanda och levererar de mest uppslukande upplevelserna för spelare överallt.

Toppmodellen är 11:e generationens Intel Core i9-11900K, med prestanda på upp till 5,3 GHz, åtta kärnor, 16 trådar och 16 MB Intel Smart Cache. Den upplåsta processorn stöder snabbare minneshastigheter med DDR4-3200 för att möjliggöra mjukare spel och sömlös multitasking på plattformen.

Förbättringar med den nya generationen inkluderar:

  • Upp till 19 procent IPC-prestandaförbättring från generation till generation.
  • Upp till 50 procent bättre integrerad grafikprestanda med Intel UHD-grafik på Intels Xe-grafikarkitektur.
  • Intel Deep Learning Boost och VNNI-stöd (Vector Neural Network Instructions) för att accelererad AI-inferens – avsevärt förbättrad prestanda för arbetslaster med djupinlärning.
  • Förbättrade överklockningsverktyg och -funktioner för flexibel överklockning samt finjustering av prestanda.

Genom nära samarbete med mer än 200 av de bästa spelutvecklarna tar Intel en mängd optimeringar i spel, spelmotorer, mellanvaror och rendering till tillämpningar så att de kan utnyttja 11:e generationens Intel Core S-processorer för att leverera spännande spelupplevelser.

Intels 11:e generations processorer för stationära datorer introducerar nya överklockningsverktyg och -funktioner för mer flexibel finjustering för att uppnå oöverträffad hastighet och överlägsen spelprestanda. Den nya generation inkluderar överklockning av minnet i realtid, överklockningsstöd för kretsuppsättningarna H570 och B560, AVX2 och AVX-512 och en helt ny integrerad minnesstyrenhet med bredare timing samt Gear 2-stöd (utöver stöd för Gear 1).

Den nya 11:e generationens Intel Core S-serie levererar rika medieupplevelser, från AAA-spel till högupplöst streaming. De kommer dessutom med funktioner såsom DDR4-3200-stöd, 20 PCIe 4.0-banor, Intel Quick Sync Video, förbättrat mediestöd (10bit AV1 / 12bit HEVC-avkodning och E2E-komprimering), förbättrad bild (integrerad HDMI 2.0, HBR3) och diskret Intel Thunderbolt 4± samt Intel Wi-Fi 6E-stöd.

Relaterade Artiklar