Xiaomi lanserar tre nya smartphones
Hem PRODUKTNYHETER Xiaomi lanserar tre nya smartphones

Xiaomi lanserar tre nya smartphones

Publicerat av: Redaktionen

Idag visar Xiaomi upp tre nya smartphones och en rad produkter för det smarta livet och det smarta hemmet.

Från och med nu pensioneras ”Mi” som namn för Xiaomis flaggskeppsmobiler och de nya telefonerna kommer att heta Xiaomi 11T, Xiaomi 11T Pro, och Xiaomi 11 Lite 5G NE.

De två första telefonerna har designats med hårdvara och funktioner som ska stimulera användarnas kreativa skapande, och erbjuda användaren möjlighet att skapa filmer av professionell kvalitet med en produkt som ryms i fickan, medan Xiaomi 11 Lite 5G NE trycker in liknande innovativa funktioner i ett lätt, slimmat, skal.

Xiaomi 11T Pro är telefonen med extra allt. Till att börja med innebär den början på en ny era av laddning, då det är den första telefonen på marknaden som använder 120W HyperCharge. Batteriet har i laboratorietester blivit fulladdat på bara 17 minuter – och kreatörer behöver inte oroa sig för att missa att fånga magiska tillfällen i flykten för att telefonen är urladdad eller på laddning. Batteriet, med en kapacitet på 5 000 mAh, är även tekniskt avancerat på andra sätt med exempelvis dubbla laddningsceller, och där cellerna är förstärkta med ”supermaterialet” grafen för att ytterligare öka prestandan.

Kamerasystemet på baksidan består av tre linser, där huvudlinsen på 108 MP kompletteras med 2x telemakro och en 120° ultravidvinkellins. Men att ta bilden eller spela in filmen (i upp till 8K-upplösning eller HDR10+) är bara början. Bland de nya funktionerna i telefonen finns också en mängd innovativa verktyg för skapande och redigering, med AI-stöd.

Även om det man skapar med telefonen kanske upplevs allra bäst på en större duk, är skärmen också påkostad. AMOLED-skärmen på 6,67 tum har en upplösning på 2400×1080, 120 Hz uppdateringsfrekvens och hanterar TrueColor, Dolby Vision® och HDR10+.  Ljusstyrkan på 1000 nits och en touchkänslighet på 480 Hz är också i världsklass, liksom ljudupplevelsen genom de dubbla SOUND BY Harman Kardon-högtalarna och den marknadsledande processorn Qualcomm® Snapdragon™ 888. Det rekommenderade återförsäljarpriset är från 649 Euro exklusive moms*.

Xiaomi 11T har mycket gemensamt med Pro – samma kamerauppsättning och liknande skärmegenskaper, men till en klart mindre kostnad; från 499 Euro exklusive moms beroeende på minneskonfiguration. Det gör den till det mest avancerade kreativa verktyg du kan få i sin prisklass. Verktyget AI Cinema gör det möjligt att med ett klick skapa avancerade effekter när tillfället dyker upp – exempelvis time-lapse, time-freeze och Magic Zoom. Den har den avancerade och energisnåla processorn MediaTek Dimensity 1200 Ultra, och turboladdning som beräknas ladda 5000 mAh-batteriet på 36 minuter.

Xiaomi lanserar tre nya smartphonesXiaomi 11 Lite 5G New Edition fortsätter framgångssagan med Mi 11 Lite tidigare i år, med ett ännu mer attraktivt pris. Telefonen har en läcker slimmad design och väger bara 158 gram, men har ändå hård- och mjukvara för att vara en kraftfull kreativ medhjälpare, med samma innovativa AI-funktioner för foto och film som 11T Pro och 11T, samt ett särskilt vlog-läge för att optimera skapandet och delandet. I kombination med Qualcomm Snapdragon 778G-processorn, 5G-stöd och ett rekommenderat pris från 369 Euro exklusive moms*, är den attraktiv utan svaga punkter.

Mer än bara mobiler…

Under samma lansering presenterar Xiaomi även ett antal nyheter inom sitt smarta ekosystem.

Det populära aktivitetsarmandet Mi Smart Band 6 kommer i en ny version. Utöver alla teknologier som mäter allt från sömnkvalitet och stressnivå till syresättningen i blodet, har Mi Smart Band 6 NFC också fullt stöd för NFC-teknologin som används exempelvis i mobilbetalningar, och integrerat stöd för röstassistenten Amazon Alexa. Den har ett rekommenderat återförsäljarpris på 54,90 Euro exkl moms*.

Surfplattan Xiaomi Pad 5 med Xiaomi Smart Pen är perfekt för både nytta och nöje, ett kraftfullt arbetsredskap som samtidigt låter dig njuta av filmer, musik och spel på fritiden. 11-tumsskärmen har 120 Hz-uppdatering och en tryckkänslighet på 240 Hz, och upplevelsen maxas av både stöd för Dolby Vision® och Dolby Atmos®.  Rekommenderat pris för Xiaomi Pad 5 börjar från 399 Euro exkl moms*, pennan säljs separat.

Mi Smart Projector 2 ger en kompakt och kostnadseffektiv bioupplevelse – hemma eller hos någon annan. Med full hd-upplösning och stöd för Dolby Audio™ och kraftfulla bildjusteringsegenskaper skapar den en hemmabio på ett par minuter, på alla platser där det finns en vit vägg. Den har ett inbyggt Android TV™-system med fullt stöd för Google Assistant, och ett rekommenderat pris från 599 Euro exkl moms*.

Den nya nätverksstandarden Wifi6 och den snabba utvecklingen av mesh-routrar skapar nya möjligheter för det smarta hemmet. Med Xiaomi Mesh System AX3000 får du stark och tillförlitlig wifi på en yta av 370 kvadratmeter, med möjlighet att ha fler än 250 enheter uppkopplade samtidigt. Teknologier som OFDMA och stöd för 2×2 MIMO säkerställer en stabil, sömlös trådlös uppkoppling även när många enheter använder nätet samtidigt. Rekommenderat återförsäljarpris är från 149 Euro exklusive moms* för två enheter.

Produkterna väntas finnas tillgängliga för försäljning i Norden under fjärde kvartalet 2021. Lokala priser och mer information om tillgängliga färgval och minneskonfigurationer kommer att kommuniceras närmare säljstarten.

Relaterade Artiklar