Väla Sveriges bästa shoppingcenter för fjärde gången
Hem EVENT Väla Sveriges bästa shoppingcenter för fjärde gången 2022

Väla Sveriges bästa shoppingcenter för fjärde gången 2022

Publicerat av: Redaktionen

När NCSC Sweden Awards hölls i Stockholm igår utsågs Väla till Sveriges bästa shoppingcenter, i hård konkurrens med flera andra ledande svenska köpcentrum.

Det här var fjärde gången som Väla fick det prestigefyllda priset, och centrumchefen Niklas Blonér sätter extra stort värde på just denna utmärkelsen.

– Helt fantastiskt att få äran att vinna detta pris 2022, speciellt efter en utmanande tid som vi nu äntligen har lagt bakom oss. Väla är en unik plats med passionerade medarbetare och det är extra kul att juryn har uppmärksammat våra stora visioner för framtiden säger Niklas Blonér, centrumchef för Väla.

NCSC Sweden Awards 2022 hyllar branschens mest framgångsrika, innovativa och kreativa insatser. Väla var nominerade i kategorin Best Shopping Center tillsammans med shoppingcenter såsom Westfield Mall of Scandinavia, Kongahälla och Täby Centrum. Väla har tidigare fått priset år 2000, 2012 och 2018. Dessutom utsågs man till Nordens bästa köpcentrum år 2013.

I år var det alltså Väla som på nytt gick vinnande ur kampen, och juryns motivering lyder:

Väla Sveriges bästa shoppingcenter för fjärde gången

Välas representanter fanns på plats på NCSC:s gala i Stockholm för att ta emot den prestigefyllda utmärkelsen som Sveriges bästa shoppingcenter.

”En klassisk handelsplats som haft förmånen att förädla, förfina och ställa om i takt med tiden. Hållbarhetssatsningar innefattar inte bara investeringar i solenergiparker, laddinfrastruktur och återvinning. Det handlar också om att alla medarbetare i butikerna och på handelsplatsen ska må bra och ha en trivsam miljö. Det spiller över på stämningen och servicen och kommer på så sätt även besökarna till del. Det är ingen slump att det saknas vakanser. Visionerna inför framtiden är stora hos en engagerad ledningsgrupp som vill lotsa centret in i framtiden.”

Även Racqet, ieye och Pando, som är unika butiker på Väla, var nominerade i kategorin Best Retail Concept. Vinnaren där blev Arket.

NCSC Awards är en årlig tävling där branschens mest framgångsrika, innovativa och kreativa insatser hyllas. Först utses nationella vinnare i varje nordiskt land som därefter möts i en Nordisk final. Årets tävlingskategorier var Best Shopping Center, Best Innovation, Best Marketing Campaign och Best Retail Concept. Vinnaren i kategorin Best Shopping Center tilldelas priset «Star of Sweden» och möjligheten att vinna «The Nordic Star» by MK Illumination.

Relaterade Artiklar