Svenska medier topprankar Huawei Mate20 Pro
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Svenska medier topprankar Huawei Mate20 Pro

Svenska medier topprankar Huawei Mate20 Pro

Publicerat av: Redaktionen

Efter mycket hysch-hysch presenterade Huawei sin nya och mycket efterlängtade Mate20 Pro den 16 oktober i London.

Svenska medier topprankar Huawei Mate20 Pro 2Sedan dess har den nya mobilen blivit ordentligt testad av olika svenska och internationella medier. Prestanda gällande kamera, processor, batteritid, laddning plus alla nya innovationer har nagelfarits och bedömts. Och resultaten är genomgående fantastiska.

Bland olika recensioner som skrivits märks Mobil, 99.se och M3. Mobil skriver bland annat att ’’Det känns egentligen rätt självklart från första början när jag testar Mate 20 Pro att det här är den bästa mobilen just nu. Jag blir nästan lite överraskad av känslan.’’ Och fortsätter ’’Det finns ett skäl till att jag väntat med att tala om kamerorna i Mate 20 Pro till slutet, trots att de är något av huvudnumren i telefonen. Det är för att poängtera att det absolut inte bara är kamerorna som gör detta till en riktigt trevlig telefon. Men Mate 20 Pro tar även de bästa bilderna av någon mobilkamera jag provat.’’

99.se betraktar nya Mate20 Pro som ett ’’tekniskt vidunder’’ och hyllar kameran och tycker att Mate 20 Pro erbjuder något utöver vad konkurrensens bästa har att erbjuda. ’’Huawei har med Mate20 Pro skapat det ultimata flaggskeppet för Android-marknaden. Den har råsnabb prestanda som inte för avkall på batteritid, och den toppmoderna hårdvaran driver dessutom Android 9 med en oväntat trevlig EMUI-upplevelse. Att den klassledande kameran dessutom kompletteras av vidvinkelfotografi gör att Mate20 Pro erbjuder något utöver vad konkurrensens bästa har att erbjuda.’’

M3 menar att Huawei Mate 20 Pro är den snabbaste Androidmobilen just nu och skriver “den klart kraftfullaste processorn i en Android-telefon just nu. Ungefär 10 till 15 procent bättre i en benchmark-app som Geekbench jämfört med de snabbaste mobilerna med Snapdragon 845 eller Exynos 9810” M3 är även imponerade av skärmen och skrivet att ”Skärmen är en verklig höjdare, en amoled-panel med underbart klara färger, klockren kontrast och upp till hela 850 cd/m2 i ljusstyrka, färgomfång som matchar DCI-P3-standarden och hdr-stöd”

– Det är fantastiskt att vår nya mobiltelefon får sådana fina recensioner. Vi ser medier som har extremt stor vana i att testa och utvärdera mobiltelefoner och som rankar Mate20 Pro högst, vilket gör oss stolta. Jag är också speciellt glad över att vår kamerateknik får fortsatt genomgående ”Bäst i test” vilket visar att vår satsning här verkligen är rätt, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Pris och tillgänglighet

Huawei Mate20 Pro finns i butik från den 5 november. Telefonen kommer i färgerna Svart, Midnight Blue och Twilight. Rekommenderat butikspris är 9 990 SEK inklusive moms.

Relaterade Artiklar