Svensk statistik över appnedladdningar visar på normalisering efter pandemin
Hem APPAR Svensk statistik över appnedladdningar visar nu på normalisering efter pandemin

Svensk statistik över appnedladdningar visar nu på normalisering efter pandemin

Publicerat av: Redaktionen

Efter pandemiårens stora uppgångar för bland annat shopping- och fitnessappar, visar AppsFlyers senaste statistik över appnedladdningar i Sverige på en normalisering.

Totalt ökade antalet appnedladdningar med blygsamma 6% under första halvåret 2022 jämfört med samma period 2021.

Bryter man ner siffrorna har nedladdningen av shoppingappar till och med minskat med 10% sedan årsskiftet och jämför man första halvåret 2022 med samma period förra året är nedgången hela 21%.

Även installationen av hälso- och fitnessappar har gått ner rejält, 39% sedan årsskiftet.

Intressant att notera är att konsumenter däremot spenderar betydligt mer i apparna de laddat ner. En ökning på totalt 146% under första halvåret 2022 går att se jämfört med samma period i fjol.

“Konsumenter har uppenbarligen vant sig vid att använda sina favoritappar mer. Det kan alltså löna sig för varumärken att göra sina appar så attraktiva och enkla som möjligt att använda,” säger Michael Hahn, Customer Success Manager Norden på AppsFlyer.

Svensk statistik över appnedladdningar visar på normalisering efter pandeminEn bransch som däremot går mot trenden vad gäller antal nedladdningar är finansappar som ökat med 35 % sedan årsskiftet.

“Det ökade intresset för finansappar kan vara ett tecken på att konsumenter vill ha bättre kontroll över sina finanser i en tid av mer ekonomisk osäkerhet,” avslutar Michael.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar