Studera på distans
Hem ANNONS Studera på distans

Studera på distans

Publicerat av: Redaktionen

Som vi lärt oss av de senaste åren finns det många saker vi kan lösa via nätet.

Här pratar vi mycket om e-handel av olika slag, om att boka transporter och tjänster online och att hitta bäst underhållning på nätet.

Även om man gillar att göra saker offline också finns det mycket som nätet kan bidra med för att förenkla vardagen.

Att plugga på distans är en av dessa saker. Om du känner att din karriär kommit till ett vägskäl eller att du till och med nästan stannat upp i din utveckling kan en kurs på nätet vara det som gör att det lossnar. Aldrig förr har det varit lika enkelt att utbilda sig som det är nu. Med distansutbildningar behöver du inte ens vara på plats fysiskt för att ta en examen.

Vidareutbilda eller ombilda

Idag finns det inte bara möjlighet att läsa diverse kurser på distans, utan du kan faktiskt läsa hela program digitalt. Du kan börja studera något helt nytt, för första gången eller du kan välja att vidareutbilda dig med diverse kompletterande kurser. Det finns också möjlighet att lära sig praktiska och kreativa färdigheter via onlinekurser, så allt behöver inte vara teoretiskt.

Eftersom du har ett bredare utbud att välja mellan när du studerar på nätet så blir det lättare att hitta något som passar just dig.

På distansinstitutet erbjuds utbildningar till bland annat HR-koordinator, administratör, socialpedagog eller ekonomiassistent. Dessa typer av breda utbildningar kan sedan appliceras inom många olika branscher. Du kan också söka efter distansutbildningar inom vuxenutbildningen, folkhögskolor eller på de olika högskolorna och universiteten runt om i Sverige.

Det finns i princip tre sätt att kunna finansiera distansstudier i Sverige. Även om många utbildningar är gratis kan det vara skönt att ha pengar på kontot så man slipper arbeta heltid samtidigt. Du kan i bästa fall ha sparat pengar för att klara dig under studietiden. I andra fall kan ditt företag betala utbildningen åt dig. Du kan också ta ett privatlån från någon av de många större bankerna i Sverige, eller vända dig till CSN om du har studiestöd kvar.

Arbeta online

Studera på distans

Det finns många fördelar med att både plugga och arbeta helt digitalt. Att inte behöva vara bunden till en plats geografiskt innebär nästan oändliga möjligheter, vilket är den stora fördelen även på en arbetsplats. De flesta distansutbildningar ger samma kunskap och examen som en fysisk utbildning, och tanken är att du ändå kan söka exakt samma arbeten som du kan efter att ha läst en vanlig utbildning. Om du dock får mersmak efter att ha pluggat på nätet och känner att du kan tänka dig ett arbetsliv i den digitala världen finns det många förutsättningar även för detta.

Idag flyttar många företag från fysiska kontorsplatser till digitala mötesrum, och det går alldeles utmärkt att sköta en hel karriär endast via nätet. Många företag i olika branscher anställer sådant som konsulter och programmerare för nätbaserade tjänster. Samtidigt finns det många branscher som är helt digitala där du kan arbeta som frilansare inom en rad olika yrkeskategorier.

Relaterade Artiklar