Netatmo blir ny partner till Home Connect Plus
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Netatmo blir nu ny partner till Home Connect Plus

Netatmo blir nu ny partner till Home Connect Plus

Publicerat av: Redaktionen

Netatmos produkter för smarta hem inom områdena säkerhet, energi, väder och luftvård integreras och kommer inom kort att kunna styras via Home Connect Plus.

Kompabiliteten blir tillgänglig för användare i Sverige, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna och Storbritannien och ska ge användarna många nya automatiseringsmöjligheter.

 Netatmos smarta enheter integreras i partnernätverket Home Connect Plus. Appen erbjuder tillverkaröverskridande styrning av alla smarta hem-enheter och ger användarna många nya automationsmöjligheter för perfekt interaktion mellan alla enheter.

– Redan vid vårt första möte stod det klart att Netatmo och Home Connect Plus har samma mål: Vi vill att våra användare ska kunna få ut det mesta av sina smarta hem och få mer tid för sig själva och ökad bekvämlighet. Eftersom vädret är den främsta utlösande faktorn för många processer som vi kan kartlägga via våra automatiserade sekvenser enligt principen ”om-så”, är samarbetet med Netatmo mycket viktigt för oss. Vi är glada över partnerskapet, eftersom vårt starka nätverk är nyckeln till framgång, säger Lauri Pesonen, VD för Residential IoT Services GmbH.

Användare kommer exempelvis kunna automatisera sekvenser för när de lämnar hemmet:

När familjen går hemifrån aktiveras inomhuskameran och larmet kopplas på, persiennerna fälls ner och belysningen och adapterna stängs av. Till och med trädgården blir ännu smartare.

Robotgräsklipparen och bevattningssystemet startar endast om det inte precis har regnat.

– Kundnyttan står alltid i fokus för oss. Ju fler enheter som kommunicerar med varandra, desto attraktivare blir det smarta hemmet. Därför har vi på Netatmo redan från början satsat på att våra produkter ska vara kompatibla med många olika system. Home Connect Plus har skapat en utmärkt plattform med välrenommerade partner, som vi är glada över att vara anslutna till. Vi är övertygade om att användarna i stor utsträckning kommer att använda sig av det mervärde som nu finns tillgängligt för dem, tillägger Philippe Citroen, General Manager för Netatmo.

Netatmo blir ny partner till Home Connect PlusNetatmos produktportfölj för smarta hem blir tillgänglig för Home Connect Plus-användare i Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna, Sverige och Storbritannien.

I framtiden kommer Home Connect Plus att vara tillgänglig i ytterligare europeiska länder. Lanseringen i Frankrike är planerad till senare i år.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar