Smart home-fågeln som visslar dig till ett fräschare inomhusklimat
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Smarta hem-fågeln som visslar dig till ett fräschare inomhusklimat

Smarta hem-fågeln som visslar dig till ett fräschare inomhusklimat

Publicerat av: Redaktionen

Idag spenderar vi 90% av våra liv inomhus.

Men instängda utrymmen och dålig luft är varken bra för vår hälsa eller för trivseln i hemmamiljön.

AirBird har utformats, designats och utvecklats i samarbete mellan GXN, VELUX Gruppen och Leapcraft, och hjälper dig att förändra hela känslan i ett rum till det bättre.

AirBird är en smart sensor som kontrollerar luftkvaliteten i rummet och påminner om när det är dags att vädra ut, vilket i slutändan också resulterar i hälsosammare inomhusklimat.

 Helst ska man vädra i sitt hem minst tre gånger om dagen för att säkra ett sunt inomhusklimat. Men att ventilera glöms ofta bort och blir sällan en rutin.

Smart home-fågeln som visslar dig till ett fräschare inomhusklimatAirBird är en inomhus klimatsensor som hjälper till att övervaka klimatet i hemmet året runt och säkerställa hälsosamma ventilationsvanor. Den lilla, smarta och dekorativa “fågeln” undersöker med hög precision luftkvaliteten i hemmet genom en sensor som mäter CO2, temperatur och luftfuktighet. Är luftkvaliten dålig så signalerar AirBird med fågelsång och ljus för att meddela att det är dags att vädra och släppa in frisk luft.

Frisk luft transformerar känslan i ett rum och ger ny energi till både kropp och hem

 Genom att öppna fönster och dörrar skapas ett naturligt luftflöde i hemmet. Frisk luft är det mest effektiva sättet att skapa ett sunt inomhusklimat, vilket är viktigt för människors hälsa och välbefinnande. Frisk luft ger kroppen och hemmet ny energi, bättrar humöret och hjälper oss att tänka klart.

Att både kost och träning har stor inverkan på den allmänna hälsa är inget nytt. Men ett dåligt inomhusklimat är fortfarande en osynlig hälsofiende i många svenska hem. När kroppen utsätts för höga halter av CO2 och dålig luft under en längre tid blir vi trötta, mår dåligt och upplever begränsad koncentrationsförmåga. AirBird-sensorer styr luftkvaliteten i rummet i realtid, och informerar kontinuerligt om statusen på luftkvaliteten via automatiska kalibreringsalgoritmer.

Fågelsång och sunda ventilationsrutiner

 Leapcraft, VELUX Group och GXN har tillsammans utvecklat och designat AirBird med syftet att säkerställa ett bättre inomhusklimat i hem världen över.

AirBird kan köpas för sig själv eller tillsammans med flera produkter som via en hubb och wifi är kopplade till en app där luftkvaliteten är synlig i realtid. Med färgerna rött, gult och grönt signalerar appen status på luftkvaliteten. När kvaliteten på luften återgår till en normal, säker nivå kommer AirBird signalera igen, så att du kan stänga dina fönster.

Relaterade Artiklar