iBoxen passerar 1 000 leveransboxar i Sverige
Hem LEVERANTÖRER iBoxen passerar 1 000 leveransboxar i 45 av Sverige kommuner

iBoxen passerar 1 000 leveransboxar i 45 av Sverige kommuner

Publicerat av: Redaktionen

iBoxen placerade ut de första leveransboxarna på Södermalm i Stockholm i mars förra året.

Nu, drygt ett år senare, finns 1 009 leveransboxar i 45 av Sveriges kommuner.

Via iBoxen kan e-handlare just nu nå cirka 40 procent av Sveriges befolkning.

Det som särskiljer iBoxen från andra boxlösningar, förutom att den är öppen för alla transportbolag, är att den står utomhus nära där människor bor. De som får en leverans behöver därmed inte förhålla sig till en butiks öppettider.

– 1 000 boxar är en viktig milstolpe och samtidigt är det bara början på iBoxens resa. Vi har full finansiering att fortsätta att utveckla en helt ny infrastruktur med leveransboxar med en unik tillgänglighet, säger Tim Jörnsen, vd för iBoxen.

Svensk Handel spår att e-handeln kommer stå för 40 procent av den totala detaljhandeln år 2030. Idag är motsvarande siffra 16 procent. Det innebär att framtidens paket­volymer kommer ställa till stora problem om det inte finns tillräckligt med hållbara leverans­alternativ.

iBoxen samarbetar med kommuner, fastighetsägare, transportbolag och en mängd andra aktörer för att kunna fortsätta att skala upp infrastrukturen. iBoxen, som är den enda boxlösningen som är öppen och tillgänglig för alla transportbolag, har redan avtal med tio av Sveriges största transportbolag och inom kort tecknas ytterligare två avtal.

– Alla våra samarbetspartners ser ett stort värde i den samhällsinfrastruktur som vi utvecklar. Och transportbolagen är måna om att kunna erbjuda sina e-handlares kunder ett helt nytt och bekvämt

leveransalternativ i form av iBoxen, säger Tim Jörnsen.

Flera andra spännande användningsområden har dykt upp, bland annat inom sjukvård, servicelogistik, samt som click and collect-lösning.

iBoxen passerar 1 000 leveransboxar i Sverige

Daniel Arnberg teamledare Saps

Sedan några månader tillbaka kan alla, såväl privatpersoner som småföretagare och fastighetsägare, använda boxarna för exempelvis sälja begagnade varor, lämna över reservdelar eller nycklar.

Idag finns iBoxens 1 009 leverans­boxar i 45 av de största kommunerna i Sverige. Bland annat i Gävle, Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Lund, Linköping, Malmö, Norrköping, Jönköping, Stockholm, Södertälje, Uppsala och Örebro.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar