Samsung Electronics i Norden firar 30 år – stödjer Busans Expo 2030-ansökan
Hem E-HANDEL Samsung Electronics i Norden firar i år 30 år – stödjer Busans Expo 2030-ansökan

Samsung Electronics i Norden firar i år 30 år – stödjer Busans Expo 2030-ansökan

Publicerat av: Redaktionen

Samsung Electronics fyller 30 år på den nordiska marknaden och är idag ett av de ledande elektronikföretagen i Sverige.

I samband med det vill Samsung Electronics i Norden stärka kunskapen om sydkoreansk innovationskultur och stödja Busans ansökan om att bli värd för världsutställningen Expo 2030.

Syftet är att sprida den sydkoreanska stadens innovations- och hållbarhetsfilosofi till Sverige och övriga världen.

30 år har gått sedan Samsung Electronics etablerades på den nordiska marknaden och räknas idag som en av de största aktörerna inom elektronik. Det firar företaget genom att ge sitt stöd till Busans ansökan som arrangör till världsutställningen Expo 2030. Busan är för närvarande i slutfasen i urvalsprocessen tillsammans med Riyadh och Rom. Värdskapet för evenemanget ska tilldelas under 2023.

– Sydkorea har enligt Bloombergs innovationsindex 2021 listats som världens mest innovativa land. Vi hoppas att Busan tilldelas värdskapet Expo 2030 så att vi och andra aktörer kan inspirera varandra att hitta innovativa lösningar, säger Oscar Nöjd, Head of Sales and Business på Samsung Electronics i Norden.

Världsutställningen Expo 2030 är ett tillfälle för länder att dela med sig av innovation, kunskap och samhällslösningar. Som ett av Nordens ledande elektronikföretag, har Samsung Electronics presenterat sin senaste hållbarhetsstrategi för 2050. En del av den nya strategin är målet om att lyckas uppnå nettonollutsläpp av koldioxid i all verksamhet inom Device eXperience-divisionen (DX) senast 2030 och i alla globala verksamheter, inklusive Device Solutions-divisionen (DS), senast 2050.

– Vi arbetar ständigt med att forska fram nya tekniker och hitta mer energieffektiva produkter. Till exempel fokuserar vi på att öka återanvändningen av vatten och plast i vår produktion. Kan fler företag och organisationer hitta nya vägar för ytterligare energi- och resurseffektivisering kan vi accelerera den gröna omställningen än mer, säger Oscar Nöjd.

Samsung Electronics har även anslutit sig till RE100, ett globalt klimatinitiativ som startades 2014. Det är en del av ideella organisationerna Climate Group och CDP (Carbon Disclosure Project) som uppmanar företag att bli 100 procent förnybara i all sin verksamhet. Därtill ska bolagets investeringar i hållbarhetsarbetet utökas till drygt 50 miljarder kronor. Ett arbete Samsung Electronics vill förmedla vidare till besökarna på Expo 2030.

Samsung Electronics i Norden firar 30 år – stödjer Busans Expo 2030-ansökan

– Som värd för Expo 2030, kan Busan bli mötesplatsen där svenska och sydkoreanska företag delar värdefulla insikter med varandra. Med tanke på det nuvarande samarbetet mellan länderna i näringslivet är världsutställningen ett ypperligt tillfälle för nationerna att ta debatten till nästa nivå och påskynda den digitala transformationen, säger Oscar Nöjd.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar