Så blir Huawei P30 Pro resans bästa vän
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Så blir Huawei P30 Pro resans bästa vän

Så blir Huawei P30 Pro resans bästa vän

Publicerat av: Redaktionen

Stockholms Stadshus, Drottningholms slott och Eiffeltornet med flera finns med i Huaweis AI-tjänst HiVision.

Så blir Huawei P30 Pro resans bästa vän 2Det innebär att användaren kan rikta kameran i nya P30 Pro mot dessa landmärken och få information om dem, bakgrunder och annan fakta som kan vara av intresse. Med sin AI-teknik och välutrustade kamera skapar P30 Pro förutsättningar för användaren att inte bara identifiera landmärken utan även mat och konst.

– Vi fortsätter vår spännande resa med mobilens nya AI-baserade funktioner. Mobilen är på väg att bli en väldigt nyttig reskamrat där den idag kan känna igen viss mat, konst och landmärken. Det är dock viktigt att poängtera att vi är i början av den här resan och mängden data är långt ifrån komplett. Turistattraktioner, turistorter och landmärken behöver bidra med mer data för att skapa olika typer av aktiveringar. Det är en sak att känna igen Drottningholms Slott och en helt annan att integrera biljett- och souvenirförsäljning eller annat som tillför mervärde, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Huawei sätter stort fokus på AI och alla de möjligheter som AI i en mobil innebär. I nya P30 Pro är foto- och videofunktionerna assisterade av AI, likaså är HiVision installerat. En funktion som identifierar det som kameran fotograferar eller filmar. HiVision är i grunden en bildbaserad sökfunktion som just nu fungerar inom tre områden – mat, konst och geografiska landmärken.

Huawei P30 Pro ger en extraordinär foto- och videoupplevelse

Ny Huawei P30 Pro har en 1/1.7-tums SuperSpectrum-sensor ser ljus på ett fundamentalt nytt sätt. Huaweis RYYB SuperSpectrum-sensor skiljer sig från det traditionella RGGB Bayer-filtret genom att ersätta gröna pixlar med gula, vilket ger en maximal ISO-nivå på 409 600 på Huawei P30 Pro. Detta fundamentala skifte inom sensor-teknik, kombinerad med Huawei AIS, OIS och Huawei P30 Pros f/1.6-bländare, ger en extraordinär foto- och videoupplevelse i en rad olika situationer och ljusförhållanden – inklusive extremt dåliga ljusförhållanden – och ger bilder med förbättrad detaljnivå, färg och klarhet.

Den nya SuperZoom-linsen ger en överlägsen zoom-nivå i en tunn formfaktor. Genom en ny periskopform kan SuperZoom-linsen ge en detaljerad förstoring med 5x optisk zoom, 10x hybrid-zoom och 50x digital zoom. Ett prisma i telefotokameran bryter ljuset i 90 grader för att maximera fokusomfång samtidigt som kamerahöjden minimeras utan att störa enhetens design.

Huawei P30 Pro utmärker sig genom Huawei ToF-kameran som sparar information om skärpedjup för att ge korrekt bildsegmentering. En noggrann avståndsmätning gör det möjligt att simulera flera olika bokeh-nivåer. Superporträtt-läget fångar minsta detalj som till exempel individuella hårstrån. I kombination med information om skärpedjup och specialutvecklade algoritmer blir det sedan möjligt att ta enastående bilder med suddiga bakgrunder som framhäver huvudmotivet i bilden i alla typer av situationer.

En ny definition för smartphone-video

Huawei P30-serien innebär en ny era av video med studiokvalitet. Huaweis SuperSpectrum-sensor gör det möjligt att filma i extremt dåliga ljusförhållanden så att nattscener blir ljusa och detaljrika. Huawei AIS och OIS har stöd för bildstabilisering för alla typer av videofilmning vilket ger oklanderliga och stabila bilder. SuperZoom-linsen gör det dessutom möjligt att ta detaljrika närbilder, och AI Video Editor hjälper användaren att lägga på bakgrundsmusik och specialeffekter till sina videos och förvandlar på så sätt Huawei P30-serien till en mobil produktionsstudio.

HUAWEI Dual-View Video kan filma två perspektiv av samma scen på samma gång genom att använda flera kameror samtidigt. Huawei P30-serien kan fånga hela bilden samtidigt som den tar en närbild av motivet vilket ger nya och spännande möjligheter för video.

Relaterade Artiklar